Ambient glam, realizat cu buget prestabilit

Foto: Sorin Iacob

Traiectoria pe care a parcurs-o echipa de designeri de la Roma 62 atunci când a amenajat această vilă din București a fost una atipică, însă nu a constituit o barieră în calea reușitei.

Altfel“ a fost primul cuvânt rostit despre această vilă de designerii de la Roma 62 când ne-au invitat să realizăm ședința foto. Curiozitatea ne-a fost stârnită inevitabil, căci nu știam la ce să ne așteptăm: la un decor rea­lizat în altă manieră decât cea cu care ne-au obișnuit Masha și Tania ori la o poveste interesantă. Trebuie să recunosc că am fost mulțumită să aflu că tușa personală a designerilor a fost păstrată și că ineditul situației este dat de parcursul pe care l-a avut acest proiect.

„Proprietarii au aflat de noi de la niște cunoștințe comune, care le-au povestit despre maniera noastră de lucru și despre tipul interioarelor pe care le conturăm. Casa era deja ridicată atunci când au apelat la noi și din start ne-au spus că, dacă acceptăm provocarea, decorul trebuie să se ghideze după cromatica deja aleasă. Adică gazdele noastre aveau deja cumpărată o vopsea specială de interior, într-o nuanță mai puțin uzitată: maro. Nu am vrut ca această culoare tare să reprezinte un impediment pentru noi și de aceea am încercat să-i atenuăm impactul vizual prin diverse trucuri deco“, ne-au explicat designerii.

Foto: Sorin Iacob

Astfel, la parterul vilei pereții au fost finisați în maro și crem, în dungi, tocmai pentru a da un plus de vibrație interiorului. Acest aspect este potențat și de multitudinea de suprafețe din oglinzi, câteva piese de mobilier din living fiind placate în întregime cu acest material.

Text: Mariana Nicolae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *