Apartament de închiriat ce oferă idei șic

My Precious este numele acestui apartament de închiriat, nume ce surprinde perfect esența amenajării. Practic, într-un design contemporan au fost intercalate finisaje şi texturi speciale, foarte elegante, iar totul în jur emană rafinament și mult bun-gust.

Mare parte a mobilierului este realizat pe comandă la Movi Design. Canapeaua, tapițată cu o catifea foarte moale, este de la EverArt, iar corpurile de iluminat de la Luminna.

Atunci când au preluat această lucrare, arhitectele Sorana Leru și Mihaela Lozovanu, de la Miso Architects, au avut o sarcină precisă: să creioneze un ambient elegant, din care să nu lipsească accentele marine.

În orice amenajare, pornim de la nevoile şi dorinţele beneficiarilor, pe care le transpunem în mediul virtual sub forma unui proiect în plan şi în 3D.

Cum beneficiarii locuiesc în Constanța, este lesne de înțeles de unde vine această preferință pentru mare și pentru tărâmuri însorite în general. „Am preluat apartamentul în stadiu finalizat şi curat, cu parchet şi pereţii vopsiţi alb. Băile erau finisate şi echipate, acestea necesitând doar modificări punctuale din partea noastră“, ne-a povestit Sorana Leru.

În bucătărie remarcăm o îmbinare judicios gândită a materialelor – MDF alb şi PAL în nuanța lemnului de nuc pentru mobilier, corian alb pentru blat, într-un contrast spectaculos cu sticla printată ce te duce cu gândul la profunzimea apei mării.

Pentru conturarea atmosferei elegante, au fost folosite finisaje ceramice și textile de foarte bună calitate, texturi fine şi moi, precum și accente discrete ce conțin inserţii metalice aurii şi argintii.

Dormitorul matrimonial este definit de multă eleganță, cuprinzând numeroase accente şi linii metalice aurii care îi conferă strălucire şi personalitate.

„Am ales să integrăm în design și o serie de piese cu structură metalică neagră de tip wireframe, a căror prezență subtilă şi graţioasă completează perfect decorul“, ne spun Sorana și Mihaela. Per total, lucrarea a fost gata în 9 luni, din noiembrie 2017 până în iulie 2018.

În această baiue, in tervenția principală a fost la nivelul zonei de lavoar: au fost înlocuite piesele de mobilier şi obiectele sanitare existente cu unele care completează firesc întreaga amenajare.

Foto: Alexandru Drăgoi
Articol preluat din revista Casa Lux nr. 3/2019


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *