Cum a devenit excelența 
un mod de viață?

IMG_7834
Foto: Sorin Iacob
IMG_7901
Foto: Sorin Iacob
IMG_7859
Foto: Sorin Iacob

Un etalon de frumusețe este această vilă din centrul Bucureștiului, pe care proprietarii și designerul Simona Rizzi au înnobilat-o cu mult farmec.
Această vilă a cărei poveste este la fel de frumoasă ca și imaginile alăturate, pot spune că a avut o istorie care i-a potențat prestigiul, în sensul că a fost sediu de ambasadă și școală internațională înainte de a fi cumpărată de gazdele noastre. Pentru a putea transforma impozanta clădire într-o locuință stilată, proprietarii au apelat la cunoștințele profesionale ale designerului Simona Rizzi, care s-a ocupat de renovarea și amenajarea spațiilor. Lucrările s-au desfășurat în urmă cu zece ani, iar proprietara a intervenit de
curând cu lucrări de restilizare a anumitor interioare. 
Pentru a crea un decor fancy, designerul a ales să închidă mica alveolă din curtea vilei și să construiască o verandă cu look britanic. Însă cea mai mare transformare a survenit la mansarda construcției. Aici era „o mare de stâlpi de susținere“, cum ne-a spus designerul Simona Rizzi, care, pentru a eficien-tiza spațiul și pentru a-i da o notă homey, a înlocuit un pilon, a creat compartimentări noi (individualizate și prin treceri de nivel). Deoarece spațiul s-a pretat la o abordare actuală, amenajarea de la mansardă are o cadență modernă, fiind folosite piese cu geometrii riguroase și nuanțe fresh. Stâlpii originali au fost lăsați voit puțin finisați, pentru a sublinia maniera contemporană de conturare a încăperii. 
Vila respiră un aer cosmopolit, cu un farmec ce nu se demodează niciodată!

Text: Mariana Nicolae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *