Cutting-edge design și inserții naturale

IMG_9831
Foto: Nico van der Meulen Arhitects

O construcție spațioasă, dominată de cantități uriașe de lumină naturală, este cadrul ideal pentru o reședință de vis. Adaugă în ecuație un interior vibrant și grădini verzi, populate de iazuri și fântâni, și obții o experiență completă, paradiziacă, a armoniei estetice.

IMG_9612
Foto: Nico van der Meulen Arhitects

Reședința din Constantia Kloof ne înfățișează un spectacol vizual al transformării prin inovație. Construcția actuală este ridicată pe o fundație existentă, care a fost adaptată nevoilor proprietarilor și specificului climato-ge­o­grafic. Verile lungi și călduroase și zilele pline de lumină care îmbracă peisajul sud-african au venit în întâmpinarea ideilor revoluționare ale arhitecților. Sub conceptul unui spațiu amplu, care se bucură de cantități mari de soare, vechea proprietate a fost modificată substanțial.

IMG_9644
Foto: Nico van der Meulen Arhitects

Astfel, parterul a pierdut majoritatea pereților interiori în favoarea unui spațiu deschis, care înglobează toate zonele de relaxare. Scena pe care se desfășoară activitățile de familie este prelungită și în exterior. Punctul culminant al expunerii grafice este piscina infinity-edge, mascată de un uriaș zid metalic și accesorizată cu o cascadă de mici dimensiuni.

IMG_9587
Foto: Nico van der Meulen Arhitects
IMG_9798
Foto: Nico van der Meulen Arhitects

Elementele de noutate, care scot din anonimat întregul ansamblu, sunt însă detaliile arhitecturale. Imaginea modernă a casei se datorează în mare parte unei porte-cochère suspendate de un braț semicircular, care se sprijină pe zidul masiv și pe o coloană uriașă, ce traversează întreaga piscină. Vitalitatea și energia puternic pozitivă a casei sunt susținute la nivel estetic și simbolic de folosirea din abundență a elementelor naturale, care temperează și echilibrează inserțiile reci de metal.

Text: Mariana Nicolae

Pentru mai multe detalii, urmărește ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 7/2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *