Design contemporan, cu tușe festive

living-1

Design contemporan, cu tușe festive – Amenajarea cosmopolită a acestui duplex din centrul Capitalei a fost eficientizată prin realizarea mai multor piese de mobilier adaptate spațiului și exigențelor proprietarilor. Cristina Zelmat a reconfigurat interiorul și i-a dat un look spectaculos în doar trei luni.

cristina-zelmat

Cristina Zelmat, proprietar La Maison

Îndrăznește să folosești culoare! Rupe aspectul modern cu câte o piesă clasică ori rustică. Acestea vor da decorul căldură și îl vor personaliza.

dining-1

Special pentru noi, echipa La Maison a împodobit de sărbătoare un penthouse din București pe care l-a amenajat de curând. În drum spre apartament am încercat să aflu câteva detalii despre acesta de la Cristina Zelmat, cea care a coordonat întregul proiect. Mi-a spus că marea provocare a fost reconfigurarea totală a interiorului. Atunci când proprietarii au achiziționat locuința, întregul spațiu era complet finisat și decorat – practic, ei se puteau muta din prima clipă aici. Însă dispunerea funcțiunilor li s-a părut haotică și deloc potrivită cu stilul lor de a locui. 

dormitor-1

Și-au dat seama că eficientizarea interiorului nu este o treabă tocmai ușoară și necesită cunoștințe tehnice temeinice, dar și talent pentru a redefini destinația camerelor. Nu au căutat arhitecți ori designeri. Cunoscând foarte bine lucrările La Maison și oferta lor de profil, au avut încredere că vor avea apartamentul de vis dacă vor colabora cu această echipă. „Compartimentarea inițială a duplexului era prost gândită. Primul lucru care ne-a frapat a fost corelarea dintre camere și spațiile exterioare. Pentru a ajunge pe imensa terasă (de 120 mp), trebuia să trecem printr-un dormitor. De asemenea, existau, când am cumpărat această locuință, două livinguri (unul la parter și unul la etaj), iar bucătăria era foarte mică, absolut ineficientă pentru noi și total disproporționată în comparație cu celelalte spații“, ne-a spus doamna casei.

bucatarie-1

bucatarie-2

Toate aceste detalii au fost expuse echipei La Maison, care a pus pe planșă o nouă imagine a întregului interior. Au fost schimbate în primul rând destinațiile camerelor, astfel că în prezent la parter se află trei dormitoare, fiecare deservit de baia proprie, iar la etaj se află livingul, diningul, bucătăria, baia de serviciu și terasa. După părerea gazdelor noastre, cea mai spectaculoasă schimbare a fost făcută în cazul bucătăriei, în locul celei vechi fiind amenajată actuala baie matrimonială. 

baie-oglinda
„Deoarece ne plăcea poziționarea centrală a ansamblului de blocuri și pentru că am intuit potențialul real al apartamentului, nu ne-am descurajat în ceea ce privește lucrările ample ce urmau să fie făcute. Probleme mari nu am întâmpinat, poate și pentru că echipa La Maison a avut libertate totală pe tot parcursul derulării acestui proiect. Atunci când există o echipă
precum cea de la La Maison, în care atribuțiile sunt perfect corelate (designeri, muncitori de șantier și furnizori), nu pot apărea probleme. Singurul inconvenient în cele trei luni de lucru a fost respectarea orelor de somn, impusă de asociația de locatari, timp în care muncitorii au lucrat la fel de eficient, dar în cea mai mare liniște“, ne-au mărturisit proprietarii.

copil-1
Spațiul generos (ne referim nu doar la suprafață, ci și la înălțimea de 3,3 m) a fost exploatat din plin de cei de la La Maison, care au realizat foarte multe piese în fabrica lor, pentru a eficientiza fiecare încăpere și a nu lăsa la vedere cele necesare traiului de zi cu zi al unei familii cu copii.
copil-2Au rezultat astfel modele extrem de interesante, precum dulapul pentru pahare realizat într-o nișă aparent banală sau mobilierul de bucătărie ce are compartimentări speciale pentru cele trebuincioase. Pentru a particulariza acest proiect și pentru a conferi o eleganță atemporală zonei de zi, echipa La Maison a decis să realizeze, pe comandă, în fabrica proprie, un lambriu din lemn ce îmbracă una dintre laturile zonei de zi.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *