Din dragoste pentru arhitectura retro

IMG_5867
Foto: Sorin Iacob

O poveste care începe cu gânduri și sentimente frumoase nu poate avea decât un final fericit. Aceste cuvinte sunt o certitudine în acest caz, deoarece proiectul de amenajare al vilei a avut un rezultat exact pe gustul proprietarilor.

Proprietarul a insistat asupra unei zone cochete din Capitală, pe care o cunoștea încă din anii studenției. Nu a fost nevoie de mai multe vizionări, cum se întâmplă de regulă, deoarece agentul imobiliar i-a invitat pe cei doi soți să vadă o vilă elegantă, o adevărată bijuterie din portofoliul său. Construită în 1940, clădirea se afla într-o stare bună, fiind îngrijită cu dăruire de proprietarul ei, un domn aflat la o vârstă înaintată.

„Casa aceasta a părut de la bun început că ne este destinată, căci zona în care se află corespundea întru totul cerințelor soțului meu; iar eu am fost cucerită de îndată ce i-am trecut pragul. În configurația inițială, casa avea o intrare principală și una secundară. Ei bine, pentru mine a fost suficient să intru pe ușa din față, să fac un tur complet al casei, iar la ieșirea pe cea de-a doua ușă i-am spus agentului imobiliar că noi cumpărăm casa. A fost și este în continuare o dragoste la prima vedere“, ne-a mărturisit doamna casei.

IMG_5942
Foto: Sorin Iacob

Chiar dacă aspectul vilei era unul îngrijit, noii proprietari au știut că pentru a eficientiza spațiile este nevoie de o renovare în detaliu.

One thought on “Din dragoste pentru arhitectura retro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *