Din mare pasiune pentru artă

shopp-1
Foto: Sorin Iacob

O familie de intelectuali germani a transformat un elegant apartament din nordul Bucureștiului într-o adevărată galerie de artă. S-au înconjurat aici de lucrări a căror frumusețe artistică a rezonat, nu doar pe moment, cu spiritul celor doi soți.

Gazdele noastre, un cuplu de intelectuali, ne-au povestit cum au obținut un decor degajat, dar rafinat, pornind puțin altfel în proiectul lor. Este de remarcat faptul că s-au ocupat în totalitate de amenajare, intervențiile din exterior fiind mai mult de natură tehnică. Pentru a reveni la maniera atipică în care au demarat lucrările, pot spune că de această dată decorațiunile au fost cele care au impus stilul amenajării. Și era normal să fie așa, având în vedere că nu vorbim despre orice fel de piese deco, ci despre o colecție de obiecte de artă conturată cu multă pasiune.

Astfel, pentru a scoate și mai mult în evidență aceste prezențe remarcabile, proprie-tarii au ales finisaje nobile, în nuanțe echilibrate și luminoase. Mobilierul cu design actual sau cu linii clasice reinterpretate a constituit liantul între tematica artistică a decorului și cea funcțională.
Iată cum dragostea pentru frumos, dar mai ales un simț estetic cultivat în timp se dovedesc a fi cel mai potrivit instrument pentru creionarea unui ambient de elită și deopotrivă îmbietor!

Text: Mariana Nicolae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *