Eleganță tradusă în limbaj arhitectonic

Joc-designed-by-Rudolph-van-der-Meulen14
Foto: Nico van der Meulen Architects

În nordul orașului Johannesburg se desfășoară o construcție impozantă atât prin suprafață, cât și prin formă. Tăieturile drepte, jocul de volume și o panoramă de vis sunt elementele care descriu o viziune contemporană a rafinamentului în arta de a trăi.

Joc-designed-by-Rudolph-van-der-Meulen85
Foto: Nico van der Meulen Architects

Specifică pentru ținuturile însorite ale Johannesburgului, vila Joc este proiectată de arhitectul Rudolph van der Meulen. Construcția are o deschidere impresionantă către nord, punctul în care este amplasată și piscina, în spatele căreia se desfășoară o rezervație naturală privată, impresionantă prin mărime (acesta este și motivul pentru care în dormitor se află un telescop). Suprafața totală de pământ pe care se întinde proprietatea este de aproximativ 10.000 mp, din care aproape 900 mp reprezintă amprenta la sol a vilei.

Joc-designed-by-Rudolph-van-der-Meulen11
Foto: Nico van der Meulen Architects
Main-suite-Joc-09
Foto: Nico van der Meulen Architects

Intrarea principală se află în partea sudică a casei și se deschide către o zonă interioară cu volum dublu, al cărei tavan a fost ridicat cu încă un etaj. Acest artificiu asigură o luminozitate deosebită și imprimă senzația covârșitoare a deschiderii absolute. Deosebit de spațioasă, zona cuprinde o piscină interioară, răsfățată în permanență de razele soarelui care pătrund prin geamurile grandioase, și o arie de relaxare în familie. Alături de intrarea principală tronează un porte-cochère care conduce mașinile în garajul la fel de amplu ca restul casei. Parterul dispune de toate suprafețele destinate activităților de familie, de la living până la dining și bucătărie open space, și se continuă în exterior cu o amenajare outdoor gândită pentru a suprinde toate ocaziile.

Text: Maria Stanescu

Pentru mai multe detalii, urmărește ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 8/2013!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *