Jocuri grafice de efect

Foto: Artceram

Această amenajare inedită sfidează tiparele prin alăturarea inteligentă a unor piese din registre diferite.

Captează spiritul eclectic contemporan chiar și în amenajarea unei băi de mici dimensiuni, acordând atenția cuvenită fiecărui detaliu. Începe demersul creativ cu alegerea finisajelor, pentru că schimbările subtile produc cele mai interesante efecte.

Poți renunța la clasicul duet dintre gresie și faianță, pentru a crea o atmosferă relaxată și un cadru modern. Sunt pe piață opțiuni la fel de bune, cum ar fi vopseaua specială pentru pereți, ce rezistă în condiții de umiditate extremă și abur (Anti-Schimmel-Farbe, Hornbach, 99,49 lei/10 l). Este o opțiune elegantă, iar materialele de calitate nu simt trecerea timpului în detrimentul esteticului. O astfel de alegere impune și o altfel de placare a pardoselii, de exemplu cu plăci porțelanate care imită betonul (colecția Doks, brand ABK, Edil-Italy).

Și paleta de culori poate fi abordată dintr-o nouă perspectivă. Renunță la explozia cromatică în favoarea unei linii neutre sau monocrome, evidențiată doar de jocurile grafice care evoluează sporadic pe suprafețe mici. Poți mixa astfel elemente din registre diferite, care aparent sunt incompatibile, atâta vreme cât te desfășori în jurul unui ton dominant (gri în cazul de față). Pentru a tempera efectul steril al griului, mizează pe textură: halatele și prosoapele pufoase pot avea un rol decorativ!

Apoi, ca să conferi căldură spațiului, alege un covor pufos și un element din lemn nefinisat, precum taburetul din imagine sau o scară deco. Dacă ai adus mai multe stiluri în același loc, încearcă să nu amplasezi prea multe obiecte, pentru că, în astfel de situații, minimalismul asigură o compoziție curată, aerisită.

Text: Maria Stănescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *