Naturalețe în tonuri tomnatice

Foto: Harlequin

Nuanțele de pământ și accentele decorative ce amintesc de cadrul natural descriu un tablou liniștit. Ține cont de câteva recomandări de amenajare pentru a contura un decor inspirat chiar din abundența naturii.

O bună coordonare a elementelor ce conturează o compoziție îți oferă libertatea de a impune o temă sau un caracter specific. Deosebit de liniștitoare și călduroase, decorurile ce împrumută motive din natură sunt foarte potrivite pentru dormitoare. Ca să creionezi un spațiu în egală măsură estetic și funcțional, ar trebui să ai în vedere unitatea stilistică.

Ca idee generală, ține cont de faptul că un mesaj bine comunicat face apel la toate simțurile de percepție și aplică regula asta atunci când ambientezi încăperea. Spre exemplu, alege paleta cromatică ce ar putea reprezenta cât mai fidel un cadru natural armonios. Nuanțele de pământ, alături de arămiu, portocaliu stins sau albastru pudrat sunt de preferat. Mai poți opta pentru un verde nesaturat sau pentru tonuri blânde de mov sau ruginiu.

Pentru un efect vizual plăcut, poți alege modele în degradé, ce expun o intensitate variată a culorilor. În plus, acest gen de abordare cromatică este recomandată anul acesta și de experții în domeniu.
Ia în calcul formele naturale, precum cea a lămpii din imagine, sau pe cele simple, lungi și subțiri, cum sunt siluetele obiectelor decorative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *