(P) Amenajări interioare pentru Ziua Îndrăgostiților și cele mai potrivite flori pentru această perioadă din an

Dragobete sau Ziua Îndrăgostiților sunt sărbătorile care celebrează dragostea și aduc un plus de emoție și romantism pentru fiecare dintre noi. Pentru că un astfel de moment nu poate trece neobservat, putem alege din varietatea de metode pe care le avem la îndemână, pentru a transaforma propriul cămin într-un loc confortabil și relaxant, perfect pentru a petrece timp alături de persoana iubită sau de cei dragi.

 

Decorațiunile inspirate de această perioadă din an, textile moi și plăcute, cu imprimeuri tematice, flori care să împrospăteze casa – sunt doar câteva dintre opțiunile de care putem profita pentru a amenaja acasă spațiul perfect pentru întreaga familie.

Mai mult, dacă doriți amenajări interioare care să nu încarce, dar cu ajutorul cărora să creați o atmosferă plăcută, există soluții excelente precum obiectele de iluminat sau chiar un șemineu electric, ușor de folosit și, desigur, minunatele plante de interior.

Amenajări interioare simple, pentru Ziua Îndrăgostiților

Chiar dacă iarna este încă aici și frigul ne dă bătăi de cap, Ziua Îndrăgostiților poate să ne aducă un plus binemeritat de căldură, prin mici modificări pe care le putem face în casă. Temperaturile scăzute de afară nu fac altceva decât să ne îndemne să ne bucurăm și mai mult de confortul locuinței, astfel că „acasă” devine un loc excelent pentru a petrece timp prețios în compania celor dragi.

Amenajarea casei este mai ușor de pus în aplicare dacă ideile de redecorare le-am plănuit din vreme. Astfel, putem tranforma locuința într-un spațiu plăcut, care să ne ofere starea de bine de care avem nevoie. Pentru a face acest lucru, uneori este nevoie doar de câteva lucruri simple.

Dormitorul, spațiul interior dedicat exclusiv relaxării și momentelor de liniște, poate fi împrospătat prin câteva elemente discrete, dar care să ofere starea de bine pe care o căutăm. Textilele și accesoriile din material moale și plăcut sunt o alegere potrivită pentru acest moment al anului. O pătură pufoasă, de o culoare care să ne ajute să ne destindem, poate fi așezată pe patul din această încăpere.

Dintre accesoriile pentru decorarea patului nu poate lipsi lenejeria. Aceasta este recomandat să fie dintr-un material natural, plăcut la atingere, cu o culoare care să completeze cromatic întreaga încăpere. O alegere bună și, în același timp, îndrăzneață, este lenjeria cu imprimeuri 3D sau cea cu flori, care trimit în egală măsură la romantism și nu încarcă excesiv atmosfera.

 

Elemente la fel de importante sunt pernele și pilota, care, cu cât sunt mai moi, cu atât vor fi mai confortabile. Puteți opta pentru o pilotă cu husă din bumbac și perne matlasate, ideale pentru a crea atmosfera relaxantă pe care ne-o dorim.

Pentru ferestrele din dormitor, un set de draperii dintr-un material plăcut la atingere și având o culoare caldă, care să completeze decorul încăperii, este o altă modalitate bună pentru amenajările interioare se sezon. Draperia este recomandat să se asorteze cu perdelele, astfel încât să se creeze echilibru cromatic.

Încercați să potriviți textilele din dormitor, astfel încât la final să nu obțineți un aspect vizual încărcat și obositor, ci din contra, prin alegerea pieselor și a culorilor, acestea să îndemne la relaxare și calm. Un covor moale și comod, așezat în apropierea patului, va completa încăperea, mai ales dacă alegi un model cu o culoare plăcută.

Pentru decorarea pereților, poți alege un tablou tematic, modern, cu o imagine plăcută, care va completa atmosfera din casă.

Pe lângă acestea, nu putem uita de luminile interioare care pot fi folosite nu doar în dormitor, ci și în sufragerie sau hol. Acestea este recomandat să fie difuze și calde, astfel încât să inducă o stare generală de bine. De mare ajutor sunt veiozele și lampadarele, ușor de instalat.

Flori de interior pentru un decor revigorant

Florile din casă pot fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu le acordăm suficientă atenție, însă trebuie știut faptul că acestea sunt o sursă foarte bună de oxigen și, în egală măsură, oferă un aspect revigorant și elegant, completând excelent decorul casei. Plantele verzi pot să transforme orice cameră într-o încăpere cu aspect îngrijit.

Plantele pot fi soluții foarte bune pentru amenajări interioare, indiferent dacă locuiești la casă sau în apartament, unde nu dispui de extrem de mult spațiu. Varietatea mare de soiuri și dimensiuni aduce avantajul de a putea alege planta pe care ți-o dorești, în funcție de încăperea unde urmează să fie așezată. Mai mult, acestea pot fi alese și în funcție de soiul sau culoarea florescenței, astfel încât să se integreze cât mai bine în design-ul sau arhitectura casei. Tocmai de aceea, putem avea în vedere plantele decorative prin frunze și plantele decorative prin flori.

Categoriile de plante de interior care impresionează prin aspect atunci când înfloresc sunt diverse și pot avea o paletă bogată de culori. Mai mari sau mai mici, acestea sunt excelente pentru a aduce un plus de eleganță și prospețime într-o încăpere, mai ales dacă avem în vedere că pregătim casa pentru Ziua Îndrăgostiților. Deși trandafirii sunt florile predilecte pentru această perioadă, aceștia pot fi înlocuiți de alte plante, poate chiar de florile preferate.

Printre cele mai dorite și plăcute flori, folosite pentru decorurile interioare, se află orhideele. Acestea au un aspect elegant și aduc un plus de rafinament spațiului unde sunt așezate. Sunt ușor de întreținut, astfel că pot fi o alegere potrivită, mai ales pentru amenajări interioare de sărbătoare. De reținut despre această plantă este faptul că nu necesită udări frecvente.

Florile roz sau cele roșii sunt alegeri excelente, care vor aduce un aer proaspăt în casă. De asemenea, florile mici, dar colorate, pot fi o alegere inspirată, mai ales deoarece pot rămâne în încăpere pentru o perioadă îndelungată de timp.

 

În cele din urmă, indiferent care este metoda la care apelăm pentru a decora casa și pentru a ne pregăti pentru luna în care celebrăm dragostea, esențial este să transformăm căminul într-un loc plăcut și revigorant, unde să ne putem relaxa în voie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.