Refugiu artistic la mansarda unei vile

Foto: Sorin Iacob

La ultimul etaj al unei case superbe, ridicată în perioada interbelică, echipa de designeri de la La Maison a conturat un spațiu de relaxare boem. Nuanțele suave și mobilierul cu linii îmbietoare sunt ingredientele unui decor ce emană serenitate și bun-gust.

Când am scris despre vila în care se află această mansardă, am avut doar cuvinte de admirație. Voi continua în aceeași notă, deoarece am des­coperit un proiect bine conturat, a cărui reușită este rezultatul colaborării strânse dintre pro­prietari și echipa de designeri La Maison. Atunci când au achiziționat casa, proprietarii știau ce vor face cu acest spațiu, care fusese folosit ani la rând ca loc de depozitare – și, implicit, nu i s-a acordat atenția cuvenită.

Foto: Sorin Iacob

Împreună cu cei de la La Maison, gazdele noastre au hotărât că există suficient timp pentru a alege o destinație anume, având în vedere că renovarea și amenajarea parterului și etajului vilei au durat un an și jumătate. După ce au configurat cele două niveluri, proprietarii au ajuns la concluzia că ar mai fi nevoie de un dormitor pentru oaspeți și, pentru că nu mai exista spațiu necesar la parter și etaj, au decis ca la ultimul nivel să existe un dormitor cochet. Pașii următori au fost simplu de parcurs, căci cei patru membri ai familiei au hotărât ca pe lângă dormitor să existe o încăpere amplă, ce beneficiază de o terasă superbă, în care să se întâlnească pentru diverse activități relaxante.

 

Text: Mariana Nicolae

One thought on “Refugiu artistic la mansarda unei vile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *