Un cadru rafinat, cu accesorii selecte

Cadru rafinat, cu accesorii selecte  – Geometria spaţiului a inspirat o scenografie atent studiată, cu linii simple şi clare, cu o paletă cromatică austeră, ce parcurge o întreagă gamă de nuanţe de gri şi detalii sofisticate, pe care le regăseşti în spaţiu sub forme reinterpretate.

diana 

Arhitect Diana Stere

randare-1

Șemineul și placare murală metalică, produse de Exclusivewood

Toate suprafeţele spaţiului au fost gândite volumetric, într-o cadenţă vizuală ce te conduce subtil către diverse colţuri ale încăperilor. Jocul complementar între suprafeţe curate de alb şi gri se armonizează cu complexitatea unui frumos tapet ce serveşte ca fundal pentru zona de luat masa. Liniile simple ale comodei Multileg, ce poartă semnătura lui Jaime Hayon, se suprapun peste suprafaţa vibrată a tapetului, un colaj între mai multe stiluri grafice, rezultând o imagine cu influenţe industriale şi romantice simultan. Este imposibil să nu remarci eclectismul acestui bufet, ale cărui picioare numeroase abordează multe stiluri, în contrast cu simplitatea volumului superior al piesei de mobilier. În faţa acestei compoziţii se desfăşoară masa Alceo, creată de Antonio Citterio pentru Maxalto. În jurul ei sunt înşirate celebrele scaune Louis Ghost, ale lui Philippe Starck pentru Kartell, transparenţa acestora permiţând o fluiditate vizuală în tot spaţiul. Întreaga compoziţie este iluminată de două lămpi din portofoliul Moooi, colecţia Prop Light: una suspendată, situată deasupra mesei, iar cealaltă aşezată lângă comodă.

randare-2

În continuarea diningului descoperim livingul, dominat de una dintre cunoscutele canapele marca Baxter, Monsieur. Liniile simple şi delicate ale canapelei se încadrează perfect în întreaga scenografie. Textura geometrică a pernelor decorative se regăseşte în cea a vasului decorativ, de dimensiuni mari, aşezat în spatele canapelei. O comodă minimalistă se desprinde de peretele gri pe care este suspendată, în lateralul canapelei. Pe ea sunt așezate câteva obiecte decorative în partea stângă, în timp ce în dreapta este încastrat un şemineu decorativ. Deasupra acestuia, raftul Sinapsi, de la Horm.it, se conturează ca o frumoasă tuşă, într-un finisaj auriu. Gândit sub forma unei ramuri stilizate, susţine unul dintre accesoriile-icon ale designului – Eames House Bird. Aceeaşi idee cu ramura se regăseşte în decoraţiunile din dining, prinse în vase din sticlă.

randare-3

Între cele două nuclee ale zonei de zi, un frumos şi zvelt pom de Crăciun, împodobit cu decoraţiuni aurii, înveseleşte atmosfe-ra. Un vas din sticlă cu globuri aurii decorează festiv masa de dining. În capătul mesei, o oglindă de dimensiuni mari reflectă întreaga zonă pe suprafaţa sa lucioasă. Simplitatea şi curăţenia formelor, austeritatea cromatică şi detaliile alese cu grijă transformă acest spaţiu în cadrul ideal pentru petrecerea unor clipe plăcute, iar în momentele de sărbătoare reprezintă fundalul perfect pentru împodobirea cu accesorii rafinate ce înveselesc întreaga încăpere.

randare-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *