Un cămin cu influențe italiene și japoneze

Un cămin cu influențe italiene și japoneze – Sunt adepții minimalismului confortabil, pe care îl regăsim și în vila lor din București. Eiko și Takeyuki Shiga, un cuplu de oameni de afaceri japonezi, ne-au fost gazde fascinante.

living-1

Look cosmopolit și arhitectură modernă

living-2

Cunoșteam vila, deoarece în zona în care se află sunt multe case frumoase, care, de-a lungul timpului, au reprezentat subiecte interesante pentru revista noastră. Trebuie să recunosc faptul că remarcasem de mult această construcție, fiind atrasă în primul rând de fațada interesantă, placată cu piatră, dar și de elementele arhitectonice moderne, vizibile de la depărtare. Mă întrebam ce se află dincolo de gardul impozant, care înconjoară proprietatea, dar mai ales cum arată interiorul casei. Curiozitatea mi-a fost satisfăcută cu ocazia ședinței foto, când am descoperit nu doar un ambient remarcabil, ci și niște gazde încântătoare.

O casă pe sufletul proprietarilor

bucatarie


Soții Eiko și Takeyuki Shiga sunt oameni de afac
eri japonezi, care au venit în România în 1999. La scurt timp, afacerile i-au purtat către Elveția, de unde au revenit în 2003. Atunci au decis să se stabilească pentru o perioadă mai lungă în București, dar pentru asta aveau nevoie de un cămin decorat și dotat pe măsura exigențelor lor. După îndelungi căutări, au găsit la vânzare această casă, din zona pădurii Băneasa, și, pentru că au simțit potențialul zonei, dar mai ales al casei, au hotărât să o cumpere. Nu a fost o simplă achiziție, gazdele noastre fiind conștiente că va urma o investiție care să sporească nu doar valoarea proprietății, ci și gradul de confort și nivelul de stil. Astfel, la finalul lucrărilor de renovare, transformare și ambientare, suma investită s-a ridicat la 700.000 euro.
„Motivele care ne-au determinat să pornim lucrări de amploare au fost, în principal, de ordin tehnic. O vreme am locuit în casa inițială, dar, pentru că nu era izolată corespunzător, factura la încălzire și utilități era nejustificat de mare. La început, ne-am orientat doar către lucrări de termo-hidroizolare și finisare, însă văzând amploarea șan-ti-erului, am decis ca, în paralel, să facem și acele lucrări de recompartimentare și eficientizare pe care ni le doream“, ne-a spus domnul Shiga.

Adaptări tehnice pentru plus de confort

bucatarie-2


În primul rând, au fost schimbate toate automatizările. Casa este încălzită în prezent cu ajutorul unei centrale termice performante, climatizarea e
ste asigurată de ventiloconvectoare puternice, iar în pardoseală au fost montate sisteme de încălzire (excluzând bucătăria). Pereții au fost izolați atât la exterior, cât și la interior, iar pentru a reduce la minimum transferul termic, zonele vitrate mari au fost prevăzute cu tâmplărie din aluminiu Schuco. Finisajele au fost și ele alese după criteriul calității. Astfel, în zona de zi și în spațiile de trecere, pardoseala este acoperită cu travertin, exemplar montat. La etaj, unde se află zona de odihnă, gazdele noastre au adus un plus de căldură și intimitate cu ajutorul parchetului din lemn masiv.

dormitor-1

Călătoriile prin lume au fost surse de inspirație

dormitor-copil

Faptul că au călătorit mult și au locuit de-a lungul vremii în locuri de poveste și-a lăsat amprenta asupra stilului lor, dar mai ales asupra viziunii despre un cămin adevărat. Întreaga experiență acumulată, dar și un simț estetic cultivat în timp și-au găsit forme de expresie în decorul acestei vile. Mereu actual, ambientul reprezintă imaginea rafinată a unui stil cosmopolit.
Deoarece afacerile îi poartă din nou pe alte meleaguri, soții Shiga au decis să vândă casa cu suma de 2.800.000 euro (preț negociabil) sau să o închirieze cu 15.000 euro/lună. Consider că suma este pe deplin justificată, având în vedere valoarea proprietății și decorul de lux.

baie

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

baie-1

Un cămin cu influențe italiene și japoneze a fost titlul unui articol publicat în revista Casa Lux nr.2/2014.

One thought on “Un cămin cu influențe italiene și japoneze

  1. M-am gandit sa imi amenajez vila din complexul Cosmopolis cu multe plante pentru ca imi place natura si mi se pare ca s-ar potrivi cu vegetatia pe care o am pe langa casa. Mi se pare foarte interesanta lampa din dormitor, cu abajur alb si suport imbracat in crengute. Dar chiar nu stiu de unde as putea achizitiona ceva asemanator. M-ar putea ajuta cineva?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *