Un strop de fantezie stimulează creierul

IMG_1508-copy
Foto: Iulian Alexandru

Asta crede echipa Ezzo Design, responsabilă cu amenajarea X3, un studio de creaţie ce are în portofoliu sute de clienţi internaţionali şi premii importante în competiţiile de profil. Reţeta? La serviciu, spaţiul ţine antrenat muşchiul gândirii.

Pe o străduţă liniştită a oraşului de pe Bega, o casă veche ascunde comori nebănuite. Din exterior, nimic nu se anunţă spectaculos. Secretele sunt bine tăinuite. Sunăm şi o faţă zâmbitoare ne pofteşte înăuntru. Pe un culoar îngust, urcăm trepte inscripţionate cu mesaje ludice.

IMG_1576-copy
Foto: Iulian Alexandru

Ajungem sus şi încep să scanez fiecare colţişor din universul care pare întors pe dos: o bicicletă atârnată ca un liliac s-a transformat în cuier, un perete e tapetat cu pagini de carte, iar altul a apărut în urma unui „genocid cultural“, fiind construit din mii de volume. În zona de primire a clienţilor, jumătăţi de găleţi revopsite şi suspendate adăpostesc trofeele agenţiei.

Ştefan Lazăr, design­er Ezzo Design, spune: „Am făcut planuri, am împărţit spaţiul în funcţie de necesităţi, am ales materialele. Partea de început a fost una cât se poate de normală, conform conduitei unui şantier. Soluţiile au apărut din mers.“ Sprijin a primit şi din partea Alexandrei Avram, designer Ezzo Design.

Text: Ana Sîrghi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *