Vilă gândită funcțional și conturată minimalist

Foto: Sorin Iacob

Dând dovadă de o tenacitate remarcabilă, proprietarii acestui cămin modern au reușit să ridice și să amenajeze vila din București în doar doi ani. Comunicarea foarte bună pe care au avut-o cu designerul a fost unul dintre secretele reușitei.

Am fost oaspeții acestei case impresionante în urmă cu circa doi ani, atunci când era amenajată doar bucătăria, pe care ți-am prezentat-o în detaliu la vremea respectivă. Chiar dacă decorul interior nu căpătase încă substanță, mi-am propus încă de atunci să revin aici pentru o ședință foto, convinsă fiind de la început că proiectul va fi o reușită. Așteptările nu mi-au fost înșelate. Din contră, am avut surpriza să descopăr o amenajare uni­tară, corect concepută, în care elementele homey se împletesc armonios cu accentele artistice, prețioase. Faptul că proprietarii au avut o viziune foarte clară asupra elementelor ce urmau să constituie decorul i-a ajutat să ducă proiectul la bun sfârșit fără să întâmpine obstacole deosebite.
Construcția are o arhitectură actuală, cu o volumetrie compactă, individualizată prin câteva detalii arhitectonice realizate în consolă. Suprafețele mari vitrate sunt un atu care potențează valoarea estetică a vilei. Conștienți fiind de importanța luminii naturale în evidențierea unui decor, gazdele noastre au ales atât pentru interior, cât și pentru exterior finisaje naturale în culori deschise, care să aibă puterea să reflecte lumina.

Mai multe detalii și imagini găsești în ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 7/2012.

Text: Mariana Nicolae

One thought on “Vilă gândită funcțional și conturată minimalist

  1. Buna ziua,

    Din ce spuneti si dupa cum arata poza publicata, casa chiar a iesit foarte bine. Ati putea sa imi spuneti cine este arhitectul care a gandit amenajarea?
    Va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *