Rodica Magdan și darul de a vedea doar partea frumoasă a lumii

Întregul univers plastic al Rodicăi Magdan stă sub semn de palimpsest. Nu doar pentru că regăsim în creaţia ei asemenea file de istorie, ci pentru că rescrie, peste imaginea aspră şi uneori întunecată a realităţii, o lume a Binelui, Frumosului şi Adevărului.

Rodica Magdan s-a născut pe 6 mai 1952, la Corabia. În perioada 1973-1977 a urmat cursurile Facultăţii de Arte Decorative din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu“ din Bucureşti. Imediat după absolvire şi până în anul 2000 a lucrat în departamentul de creaţie al Întreprinderii Textila Dacia din Bucureşti, pe care, din 1995, l-a şi condus. Este membră UAP şi unul dintre numele de referinţă ale Saloanelor de Artă Decorativă, expoziţiilor şi târgurilor naţionale şi internaţionale. Are peste 20 de expoziţii personale de pictură şi artă decorativă, iar multe dintre lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare din Italia, Olanda, Turcia, Canada, S.U.A. şi, fireşte, România.

Frumuseţea vieţii constă în armonie. În Creaţie, nimic nu lipseşte, nimic nu prisoseşte. Iar noi nu avem decât să privim şi să ne bucurăm. Când pictez, fire de imagini şi nuanţe încolţesc pe pânză. Mă învălui într-o lume de taină, cu colaje de vis despre frunze, ape şi flori. Sau aştern frânturi din lumi de altădată, ascunse în pergamente, ca nişte lacrimi de cer. Sunt daruri pe care le împart la rândul meu“, marturiseste artista.

 

Sursă foto: arhivă Rodica Magdan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *