Când vrei să te muți într-o casă nouă?

Dorinta de a vrea o casă nouă apare într-un moment în care circumstanțele, ceea ce simți te fac să conștientizezi că este cea mai bună opțiune pentru ține. Astfel, dacă până mai ieri nu luai în calcul o astfel de decizie importantă, astăzi cauți un nou loc căruia să îi poți spune acasă. Dacă cu puțin timp în urmă te simțeai confortabil în căminul tău, iată că acum cercetezi piață și te uiți la apartamente de 3 camere sau poate faci trecerea la 2 încăperi. De ce nu, poate vrei chiar o casă cu o curte frumoasă și garaj?! Necesitățile se schimbă, astfel că vine un moment în viață când știi că vrei o locuința nouă.

Relațiile se schimbă

O căsătorie implică dorința unui cămin propriu, a unei locuințe mari, confortabile. Vrei să oferi celor dragi, copiilor tot ce este mai bun, începând de la apartamentul în care locuiesc. Dacă până ieri nu te interesau spațiile de joacă sau care este cea mai apropiată grădiniță, alegerea unei locuințe noi va atrage după sine în situația intemeirii unei familii, criterii precum spații verzi, școli, stații de transport în comun.

Ai un nou job

Cel mai probabil debutul carierei tale nu a însemnat un salariu suficient de generos cât să îți permită să ceri un împrumut la banca pentru achiziția unui apartament. Astfel, chiria a fost o opțiune rentabilă pentru ține. Însă anii au trecut, iar acum iată că ai avansat, ai mai multe responsabilități, însă și salariul este cel pe care îl așteptai demult. Prin urmare, un job bine plătit într-o companie sigură te face acum să te gândești la posibilitatea de a nu mai da bani pe chirie, ci la bancă pentru a plăti creditul propriului tău apartament.

Te muți în alt oras

Tentatia pe care o oferă orașele mari este certă. Fie că îți dorești ceva nou în viață ta, ești în căutarea unui job nou în București, Cluj sau Iași sau urmează să îți începi studiile într-unul din orașele universitare, opțiunea achiziției unui apartament în locul chiriei este un lucru la care te gândești involuntar. Dacă știi că ai găsit orașul în care vrei să trăiești de acum încolo, o locuința adecvată necesităților tale apare și se concretizează natural.

Vârsta

La o vârstă mai înaintată, când ai nepoți și vrei să fii cât mai aproape de ei, când îți dorești să îți ajuți copiii și să te duci tu să îi iei pe cei mici de la grădiniță și să stai cu ei după-amiază, apare în ecuație opțiunea de a vinde actuala locuința pentru a lua un apartament aproape de ei. Există și reversul, când tânăra familie se mută aproape de părinții lui sau ai ei.

Dorința de mai mare, de mai bine

Poate apărea într-un moment dorința pur și simplu de a te muta într-un apartament mai mare. Simți că nu mai ai spațiu în actuală locuința, că vrei altceva care să fie în primul rând mai mare. Poți simți că vrei un apartament mai bun, poziționat într-o altă zonă care să fie mai bine conectată la punctele tale de interes, să îți dorești un apartament într-un bloc nou, în care să beneficiezi de facilități ultramoderne precum parcare subterană, supraveghere video în incintă, încălzire în pardoseală.

Visul de a sta la curte

Pentru mulți există dorința de a sta la curte, de a avea propria grădină, spațiu suficient de mult și înainte de toate confort. Doresc să poată alege ei cum să fie poziționate camerele și știu dinainte să se mute ce vor cultivă în grădină.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.