Purificatoare de aer

Cum poti avea aer mai curat in casa

Cum poti avea aer mai curat in casa – Dacă nu locuiești la poalele munților sau departe de oraș, aerul respirat, afară sau în interior, nu este mereu de cea mai bună calitate. Caută soluții comode de purificare cu un purificator electric sau cu un aparat de aer condiționat cu funcții avansate.

Aerul din marile orașe este din ce în ce mai poluat, dar nu-ți imagina că cel din propria casă este mai bun. Specialiștii sunt de părere că cel din interioare este, de cele mai multe ori, mai încărcat în alergeni, ciuperci sau bacterii decât cel de afară. Iar dacă mai ai și un animal de companie… În plus, geamurile termoizolante și straturile de polistiren au redus mult posibilitățile de ventilare.

Purificatoare de aer
Sistemul său avansat de filtrare curăță aerul în patru etape, eliminând praful, alergenii și mirosurile neplăcute în proporție de peste 99,9%. Este echipat cu senzor ce monitorizează calitatea aerului. L 41,4 x l 24,9 x h 55 cm. Foto: Electrolux

Citește și Fatade ventilate

Nu putem să mergem foarte des la munte sau în zone naturale nepoluate pentru o gură de aer proaspăt, deci ce putem face pentru a respira un aer mai sănătos în casă? Soluția cea mai comodă este un purificator electric de aer, compact și eficient. De asemenea, atunci când cumperi un aparat de aer condiționat, poți alege un model cu funcții avansate de purificare/ventilare/ionizare a aerului. Pentru cei care suferă de astm sau au probleme respiratorii, recomandăm un aparat cu aer salin sau dispozitive și soluții oferite de firmele de tehnică medicală.

Purificatoare de aer
Aer proaspăt pe tot parcursul anului, control inteligent al umidității, un mod ingenios de ventilare și purificare – sunt doar câteva dintre calitățile sistemului Daikin Ururu Sarara. Foto: Daikin Europe

Un purificator electric de aer este un aparat eficient, cu principiu de funcționare simplu, asemănător oarecum cu al aspiratoarelor. Aerul cu impurități e captat (aspirat), trecut printr-un sistem de filtre și evacuat, apoi curățat (eventual ionizat, cu umiditate îmbunătățită etc.). Cele mai eficiente sunt aparatele echipate cu filtre tip HEPA, ce rețin, aproape integral, particulele din aer cu dimensiuni de până la 0,3 mm. Sunt primele dintr-un sistem complex de filtre, ce poate include filtre electrostatice, care absorb praful și polenul, filtre fotocatalizatoare, ce elimină mirosurile neplăcute, cu tehnologii avansate ce atacă poluanții chimici etc.

Purificatoare de aer
Purificator și dispozitiv medical deopotrivă – aparatul Salin Plus asigură funcționarea mai bună a sistemului respirator. Include un filtru cu sare, purifică aerul și dispersează aerosoli cu particule microscopice de sare. L 18 x l 16,5 x h 23,5 cm. Foto: www.aer-salin.ro

Citește și Energie termică la discreție cu noile pompe de căldură

Pe lângă filtrare, multe aparate de ultimă generație realizează ionizarea aerului – cresc concentrația de ioni negativi, foarte benefici pentru sănătate. La fel este controlat atent nivelul umidității din aer. Unele aparate pot difuza în camere un miros plăcut  – prin emisie de aerosoli din produse ecologice (uleiuri esențiale, plante aromatice etc.).

Purificatoare de aer
Beneficii complete – purificare și umidificare a aerului într-o singură unitate, cu aparatul Ururu MCK75J. L 39,5 x 
l 26,8 x h 59 cm. Foto: Daikin Europe

Citește și Aspiratoare de masa

Respiră un aer cât mai sănătos la tine acasă!

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 3/2016.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.