dureri cervicale

Durerile cervicale: soluții ca să scapi de ele

dureri cervicale

Durerile cervicale te supără de ceva timp și vrei să scapi de ele cât mai repede? Atunci, ține cont de soluțiile de mai jos.

Prima soluție ca să scapi de durerile cervicale

Prima soluție ca să scapi de durerile cervicale ar fi să-ți cumperi un aparat de masaj cervical. Un astfel de dispozitiv este conceput special ca să maseze eficient ceafa și umerii utilizatorilor. De asemenea, unele dintre aparatele de masaj cervical folosesc dispozitive cu bile rotative, care cuprind mușchii spatelui și îi detensionează. Totodată, unele dintre aparatele moderne de masaj cervical sunt prevăzute cu o funcție de încălzire, care poate fi pornită sau oprită la dorința utilizatorilor. Un aparat de ultimă generație de masaj cervical nu ocupă mult spațiu și poate fi alimentat la priză sau la bricheta mașinii.

A doua soluție ca să scapi de durerile cervicale: învață să te masezi la tine acasă

Poate că soluția cea mai bună ca să scapi de durerile cervicale este să înveți să te masezi singur. Tot ce trebuie să faci este să vizionezi multe filmulețe pe YouTube și, în plus, să citești articole și cărți despre masaj. Până apuci să citești și să te uiți la filmulețe am pregătit, pentru tine, câțiva pași pe care este nevoie să-i urmezi ca să te masezi la tine acasă:

– plasează degetul arătător și degetul mijlociu de la mâna stânga în spatele urechii stângi;

– cu degetele lipite, masează-ți partea stângă a gâtului, cu mișcări verticale, începând din spatele urechilor;

– după ce faci 20 de mișcări de masaj pe verticală, schimbă direcția masajului;

– tot cu cele două degete lipite, pornește din spatele urechii stângi și execută o mișcare până la ceafă;

– repetă de 20 de ori mișcarea respectivă;

– după ce termini de executat cele două tipuri de mișcări cu degetele de la mâna stângă, fă la fel și cu degetele arătător și mijlociu de la mâna stânga;

– apoi, ia o pauză de două minute și treci la un alt exercițiu de masaj;

– următorul exercițiu de masaj presupune să-ți pui ambele palme pe ceafă și să-ți masezi ceafa dinspre centrul cefei până spre obraji;

– după 15-20 de mișcări de masaj, poți să te oprești.

A treia soluție ca să scapi de durerile cervicale: mergi la un salon de masaj terapeutic

A treia soluție pe care ți-o propunem dacă vrei să scapi de durerile cervicale este să mergi, periodic, la un salon de masaj terapeutic. Ca să găsești un salon potrivit trece, pe o foaie, câteva criterii pe care ar trebui să le îndeplinească un astfel de loc. De exemplu, să fie aproape de casă, costul unei ședințe să nu depășească 150 de lei, iar personalul să fie extrem de amabil. După ce îți stabilești criteriile respective, „sapă” pe Internet și cere-le prietenilor tăi recomandări. În final, alege să mergi la salonul care îndeplinește cât mai multe dintre criteriile tale.

 

 

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.