Limassol, destinația ideală pentru un sejur de neuitat

IMG_4626-copy
Foto: Flori Lixăndroiu

La noi primăvara pare departe? Dă-ți întâlnire cu soarele la Limassol, în Cipru! Acolo, razele lui calde sunt extrem de plăcute, clima asigurând atmosfera perfectă pentru o vacanță relaxantă.

Limassol satisface mai multe gusturi: iubitorii de liniște se vor bucura de clipele petrecute la malul mării, doritorii de distracție se vor dezlănțui în cluburile pline de viață, iar amatorii de istorie vor vizita obiectivele turistice ale orașului și vor merge în excursiile organizate de aici pentru a cunoaște Ciprul, insula pe care s-a născut Afrodita… Ca mărime, este al doilea oraș al țării. Se află pe coasta sudică a insulei, între orașele antice Kourion și Amathus. Una din atracțiile principale este castelul Limassol (acum muzeu), învăluit într-un parfum încărcat de istorie, cu adieri romantice. Aici e locul în care Richard Inimă de Leu s-a căsătorit cu Berengaria de Navarra și a încoronat-o regină a Angliei în 1191.

IMG_3648-copy
Foto: Flori Lixăndroiu

Cei care ajung la Limassol toamna se mai pot bucura de plajă și baie, dar și de festivalul anual al vinului. Prima ediție s-a ținut în 1961, iar faima a depășit rapid granițele insulei. Se desfășoară la începutul lui septembrie, iar uneori prinde și ultimele zile din august. Este organizat mereu în Grădinile Municipale, sub următorul motto: „Beți vin, vă dăruiește viață!“. Ce e sigur e că dăruiește distracție

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *