Sisteme de degivrare pentru căi de acces sigure spre casă

Sisteme de degivrare pentru căi de acces sigure spre casă – Ca să circuli în siguranță prin jurul casei fără să-ți pese de zăpadă, polei sau gheață, trebuie să menții suprafețele uscate. Poți face acest lucru cu instalații de degivrare, pe bază de apă caldă sau electrice, amplasate sub pavaj sau chiar sub suprafețele înierbate.

Citeste si Semineele – sistemele de incalzire ce ofera o atmosfera perfecta de sarbatori

Ce variantă e mai bună, cea cu agent termic sau cea electrică? Ți-o recomand pe prima când sunt de încălzit suprafețe extinse sau când se poate combina cu surse de încălzire de ultimă generație (pompe de căldură, panouri solare). Cea electrică, la fel de eficientă, e ideală pentru suprafețe medii și speciale (trepte). Foto: iStock


Nu lăsa iarna să-ți transforme în patinoare aleile din jurul casei! Cu ajutorul unor instalații de degivrare poți menține suprafețele uscate în jurul casei indiferent de ger, de polei sau de zăpadă. Se amplasează sub pavaj, într-o șapă, sau chiar sub brazdele de iarbă și difuzează căldură începând cu primii fulgi de zăpadă sau primii stropi de ploaie înghețată. După instalare și acoperire nu necesită întreținere și au un consum redus de energie electrică. Există două mari categorii de sisteme: sub forma unei rețele de țevi flexibile subțiri cu apă caldă sau tip covorașe electrice. Acestea din urmă pot fi montate mult mai ușor, chiar și de către nespecialiști. În schimb, pentru a stabili necesarul de putere sau pentru conectarea corectă a termostatului la instalație și eventualele accesorizări, este recomandabil să apelezi la persoane autorizate.

 

Fie că optezi pentru o instalație cu agent termic, precum cea din imagine, fie pentru una electrică, este foarte important să alegi puterea optimă pentru o funcționare eficientă. Foto: www.magnumheating.ro.

Citeste si Care sunt cele mai rentabile solutii de incalzire pentru casa ta? Pro si contra

Articol preluat din revista CASA LUX nr. 11/2018.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.