Știri bune din Italia

 

Premierul italian Matteo Renzi a obținut la alegerile europene o victorie răsunătoare, Partidul Democrat înregristrând un rezultat istoric de 40,8%. Renzi promite o mai mare stabilitate, Italia devansând Franța sau Regatul Unit în aceste sens. Mișcarea Cinci Stele (M5S) a obținut locul al doilea cu 21.1%, urmată de Forza Italia cu 16,7%. Procentul de doar 6,1% obținut de Lega Nord a reprezentat o surpriză, iar NCD (Nuovo Centrodestra) și L’Altra Europa con Tsipras nu au depășit pragul de 5%. Partidul Democrat (PD) este singurul partic de centru-stânga printre țările importante europene care a obținut o poziție de vârf.

Viitorul construcțiilor arată optimist

După șapte ani de stagnare, industria construcțiilor din Italia  îți revine și se așteaptă cifre pozitive ale bilanțului anual. Se preconizează o creștere de 0,6% a cifrei de afaceri, aceasta ajungând la 22,4 miliarde euro.

Conform Raportului asupra Proprietăților și a Raportului Asociaței Bancare Italiene împrumuturile au crescut în 2014 cu 20% față de 2013, referindu-ne la aceeași perioadă.  “Cifrele sunt un adevărat stimulent al încrederii, dar investitorii trebuie să profite de aceste rezultate și să înceapă să investească”, declară Giovanni De Ponti, CEO al târgului MADE către agenția Ansa, comentând creșterea spectaculoasă a împrumuturilor. “Italienii au început de ceva vreme să investească mai mult în renovări și amenajări”, adaugă De Ponti, “dar acest lucru nu poate fi explicat doar prin creșterea de 20% a împrumuturilor. Băncile au început să relaxeze politica de împrumuturi și oamenii s-au întors pe piața proprietăților cu intenția de a cumpăra. Există acum oportunități excelente pentru constructori, arhitecți și designeri și fabrici de materiale de construcție și renovare. Ei vor trebui să răspundă cererii crescute din partea industriei de construcții, acest lucru incluzând participarea la târguri, pentru a profita din plin de acest avânt, ce se materializează nu numai în Italia, ci și la nivel internațional.”

Târgul MADE 2015 raportează progrese

Cu zece luni înainte de a fi inaugurat, târgul MADE 2015 și-a depășit obiectivele inițiale. 287  de expozanți au semnat deja contractele, printre aceștia aflându-se cele mai importante companii din Italia și întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *