Cum să aduci natura în interior

Cum să aduci natura în interior – O seră construită în continuarea casei preia cu eleganță funcțiuni specifice interiorului (dining, living sau bibliotecă), precum și zonelor de odihnă de pe terasă. Această dualitate permite folosirea mai multor tipuri de mobilier și accesorii.

diana

Acest tip de spaţiu reprezintă cadrul ideal în care poţi folosi diverse piese de mobilier recondiţionate.

 

priect-1

Te poţi bucura de frumuseţea şi energia naturii, indiferent de sezon, prin gândirea unui spaţiu sub forma unei sere, ce face legătura între exterior şi interior. Această încăpere polivalentă poate deveni o atracţie pentru petrecerea timpului liber, începând cu savurarea cafelei dimineaţa și până la relaxarea în faţa şemineului în serile răcoroase.

proiect-2

Structura metalică a încăperii preia forma arhitecturală a casei, desprinzându-se din aceasta parţial. Elementele zvelte ce compun scheletul serei se desfăşoară pe mai multe registre, creând o structură ca o broderie şi trasând umbre grafice pe suprafeţele pereţilor şi ale pardoselii. Închiderea pereţilor exteriori este realizată cu panouri din sticlă clară, tratată special pentru scopul în care este folosită.

proiect-3

Un şemineu asemenea unei sobe se proiectează pe singurul perete solid al serei, în faţa acestuia desfăşurându-se canapeaua Canasta, creată de Patricia Urquiola pentru B&B Italia. Alături de ea, o măsuţă din aceeaşi colecţie şi fotoliul Crinoline alcătuiesc zona de conversație. Fiind un spaţiu expus excesiv soarelui, a fost ales un mobilier de exterior. Această idee este subliniată de o colivie suspendată în mijlocul plantelor.

proiect-4

În zona opusă canapelei descoperim o masă veche, din lemn masiv, având în jurul ei trei scaune Thonet. Aerul vintage imprimat de patina pieselor de mobilier, dar şi forma acestora transformă acest colţ într-unul pitoresc. Dincolo de masă, pe o consolă este aşezată o altă colivie cu păsări exotice. Într-unul dintre registrele superioare ale structurii s-au creat console speciale, pentru plante suspendate. Cu o scenografie atent studiată, sera devine un spaţiu-nucleu cu o atracţie magnetică pentru petrecerea timpului liber, oferind atât posibilitatea de a fi în mijlocul naturii, cât și protecţie faţă de mediu indiferent de sezon.

 

Cum să adfuci natura în interior a fost titlul unui articol publicat în revista Casa Lux nr.8/2014.

Foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *