Jocul creativ cu formele și materialele

porträtt---Ola-Giertz2
Foto: Carl Magnus Johansson (www.carlmagnus.com)

Lui Ola Giertz îi place să experimenteze. Obiecte de uz curent dobândesc funcții noi, iar materialele și procesele de fabricație sunt abordate într-o manieră mereu surprinzătoare.

A absolvit în 2010 Carl Malmsten Furniture Studies și a participat la numeroase expoziții și târguri. În prezent lucrează la diverse proiecte publice sau personale. Lucrările sale cuprind un evantai larg, de la soluții de interior pentru restaurante până la comenzi din partea unor branduri suedeze care pun designul în slujba competiției pentru succes. Din 2011 deține un studio de design la Helsingborg, Suedia. Lista clienților săi cuprinde branduri precum Materia, Götessons, Essem Design, DesignIdeas LTD, Lappset, Woodpoint sau Oriva. www.olagiertz.se

Claritate, simplitate și o abordare pragmatică sunt elementele ce definesc demersul creativ al lui Ola Giertz. El este preocupat să conceapă obiecte atemporale, îmbinând armonios materialul cu forma și totodată luând în considerare nevoile cumpărătorului. Armadillo nu este un simplu scaun, ci un cocon menit să apere copiii de factorii agresivi din jurul lor. Designerul pornește de la o formă simplă, căreia îi atribuie însă surprinzător de multe întrebuințări.

Amardillo1
Foto: Carl Magnus Johansson (www.carlmagnus.com)
Amardillo2
Foto: Carl Magnus Johansson (www.carlmagnus.com)

Armadillo – 2007 Când l-a conceput pentru copii, designerul s-a inspirat din animalul tatu, denumit în spaniolă armadillo (micul blindat) și cunoscut pentru carapacea sa din piele. Exact cum acest animal se protejează de mediul înconjurător, așa și scaunul îi conferă copilului o zonă de siguranță. În funcție de cât spațiu dorește să aibă copilul, Armadillo se poate regla în poziția respectivă. Se poate strânge și depozita ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *