Juan Ares suprinde poezia și forța mării

Designerul Juan Ares
Designerul Juan Ares

Juan Ares s-a remarcat prin talentul său în cadrul Salonului Internațional Nude, dedicat debutanților din design. Piesele sale sunt inspirate de mare și realizate cu materiale reciclate provenite din acest mediu.
Juan Ares încearcă mereu noi experiențe, folosind materiale tradiționale și de avangardă, convertind astfel fiecare piesă desenată într-un unicat cu propria esență. Colecția de prototipuri „Rias Baixas“ (în galiciană se referă la patru golfuri în sud-vestul Galiciei, ce s-au format din zonele inundate ale râurilor) se definește ca o serie de piese create pentru lumea interiorului și al căror design se bazează pe formele organice și biologice ale ambientului marin, pe texturile și particularitățile cromatice ale acestui univers. Fără îndoială, se simte în creația lui Juan Ares impresionanta forță a coastei Galiciei, cu luminile și umbrele sale.

Necora
Necora

 

Cu un look retro și o estetică factură nordică, Nécora se vrea o masă auxiliară, cu propriul caracter iconic. Corpul principal este realizat din PAL, iar picioarele sale din fag aduc aminte de anatomia unui crab. Nécora este disponibilă cu finisaj alb sau negru.

Text: Cristina Stoica

Mai multe detalii și imagini găsești în ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 5/2013.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *