Mișcarea surprinsă prin asimetrie

Portrait-Constance-Guisset
Foto: Guisset, Ribon

Captează ludicul prin mișcare, linii fluide și bună dispoziție. Obiectele create de Constance Guisset sunt dinamice și întotdeauna oferă o surpriză.

Constance Guisset s-a născut în 1976. În 1998 a absolvit Business School ESSEC și a urmat un MBA al Institutului Indian de Management. A participat la campania electorală a guvernatorului din Tokyo. În 2001 a absolvit Sciences-Po, la Paris, cu specializarea în management cultural. În 2007 absolvă École nationale supérieure de création industrielle – Les Ateliers și câștigă premiul Grand Prix du design de la Ville de Paris. Până în prezent a fost răsplătită cu nenumărate premii internaționale, printre care Creator of the Year, Maison et Objets 2010. În afară de design,se ocupă și de scenografie și de video.

HD_Coulisse2
Foto: Guisset, Ribon

Lampa Vertigo a devenit un obiect de cult. Se joacă cu asimetria, care îi imprimă un aer dinamic. Există o tensiune derivată din aspectul asimetric, dar în același timp obiectul este armonios și se mișcă. Vertigo surprinde poate cel mai bine tehnica designerului Constance Guisset: captarea mișcării la prima vedere. Asimetria este cea care conferă dinamism și surpriză. Vertigo poate reprezenta un simbol al evoluției artistei. După ce a studiat științe economice și politice, și-a descoperit adevărata dimensiune a creativității fiind administrator la Nelson Gallery. Atunci a hotărât să urmeze ENSCI, unde acceptă și studenți fără cunoștințe de design.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *