Surprize subtile și magia simplității

Isla_StudioJoaHerrenknecht_300_cmyk
Foto: Studio Herrenknecht

Joa este forma scurtă de la Joanita. S-a născut la Saskatoon, în Canada, și a fost crescută în sud-vestul Germaniei, lângă granița cu Franța. Joa are rădăcini sud-americane și germane.

Joa Herrenknechteste un designer tânăr, care trăiește la Berlin. A studiat la Hochschule für Gestaltung din Karlsruhe/Germania, urmând cursurile profesorilor Volker Albus, James Irvine și Stefan Diez. În timpul studiilor a colaborat cu designerii Luigi Colani și Patricia Urquiola. După absolvirea facultății, în 2010, a lucrat pentru Studio Dror în New York și a urmat un curs de design pentru ambalaje la Sydney.
În 2012 s-a mutat la Berlin, unde și-a deschis propriul studio.

Kogi_Diamond_ocean_blue_StudioJoaHerrenknecht_300_cmyk
Foto: Studio Herrenknecht

Este atrasă de magia simplității și de formele abstracte. Adoră să se joace cu hârtia și de aceea pe biroul ei este mereu dezordine. Din acest joc se nasc, accidental sau prin intuiție, idei interesante, precum delicatele lămpi Kogi. Îi plac surprizele subtile: un covor în jurul unei lămpi, pe care însă nu-l poți vedea decât atunci când lampa este aprinsă (Nest, pentru care, în 2012, a fost premiată cu Red Dot Award) sau o lampă creată din niște simple vâsle (Tata). Joa Herren-knecht combină ideile și funcțiunile obiectului și le reduce la esențial.

Kogi_Diamond_lime_yellow_StudioJoaHerrenknecht_300_cmyk
Foto: Studio Herrenknecht

Text: Cristina Stoica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *