(P) Cum să ne protejam casa alegând un sistem de alarmă

chuango_cg_g5

Acasă este locul unde cele mai multe griji și probleme dispar. Este locul unde ne relaxam, ne simțim iubiți și, cel mai important, ne simțim în siguranță. Deși aceste lucruri sunt gratis, siguranță face excepție de la regulă. Pentru că oricât ne-am dori să ne simțim în siguranță, niciodata nu putem fi 100% siguri de asta și trebuie să plătim pentru ea.

Nu v-ați pus niciodata întrebarea, în drum spre casă, dacă aceasta este în regulă? Recunosc eu primul și spun că de multe ori mi-a trecut prin minte faptul că locuința mea ar putea fi distrusă cât timp sunt plecat la birou. Dacă cineva a reușit să intre și sa-mi fure toate bunurile sau pur și simplu să-mi distrugă casa, locul unde mă simt cel mai bine?

Însă, așa cum am menționat mai sus, siguranța are un preț. Iar confortul oferit de un sistem de alarmă casă sau unul pentru apartament nu se compară cu nimic altceva, mai ales când știm că plecăm pentru o durată de timp mai mare. Acesta nu doar că ne oferă o protecție bine venită, ci putem să fim la curent cu starea locuinței în permanență, datorită telefonului inteligent.

Deși pare greu de crezut, casa și telefonul pot fi conectate. Aici intră în acțiune sistemul de alarmă, și el inteligent. Nu mai discutăm doar despre o sirenă care pornește când un senzor a depistat mișcarea. Noile sisteme de alarmă sunt mai complexe, dar în acelasi timp mai ușor de utilizat și mai prietenoase cu utilizatorul final.

Cele mai multe sisteme de alarmă disponibile în acest moment pe piață sunt gândite pentru noi, utilizatorii finali, care își doresc o protecție pentru locuință și nu vor să-și bată capul cu ceva complicat.

Noile sisteme sunt atât de ușor de folosit, încât tot ce trebuie să faceți este să le conectați la rețeaua de curent, la router-ul de internet dacă doriți accesul de la distanță prin intermediul telefonului și gata. Asta este tot, locuința este asigurată, monitorizarea de la distanță se realizează în timp real, iar noi putem să ne jucăm cu starea locuinței direct de pe telefon.

poza-sistem-de-alarma

Totuși, la ce funcții avem acces de pe telefon? Păi, în cazul unui sistem de alarmă modern putem seta anumite numere de telefon ce vor fi apelate de către centrala de alarma, în cazul unui accident. Centrala poate emite apeluri sau mesaje cu diferite mesaje setate de dvs, iar în unele cazuri, tot preferențiale, poate suna direct la serviciul 112.

Cu toate ca centrala de alarmă, adică sursa principala a sistemului de alarmă, creierul, este foarte inteligentă, senzorii aferenți ce se pot conecta la ea sunt foarte importanți și ei. Exemplu de senzori vă pot da zeci, însă cei mai utilizați sunt cei de mișcare. Aceștia se montează de obicei la ușă sau la ferestre, iar când o persoană trece pe langa ei alarma pornește. Însă nu vă faceți griji în privința animalelor, deoarece acestea nu sunt recunoscute, ca să nu va ofere alarme false. Senzorii de mișcare se bazează pe căldura degajată de corp sau obiect în mișcare. Ținând cont de dimensiunea unui om și dimensiunea unui animal, producătorii setează anumite valori. Astfel, un corp uman este diferențiat de un corp de animal prin simpla putere a căldurii emanate, mult mai mare la un om decât la un animal.

În cazul în care locuți la bloc sau știți că aveti probleme cu instalația sanitară, senzorii de apă sunt la fel de utili. Aceștia detectează apa sau chiar umezeala în unele cazuri, și la o anumită limită trimit semnalul către centrală, iar centrala către dvs, cu mesajul care va anunță că sunt probleme.

La fel se întâmpla și în cazul senzorilor de fum. Deci orice problema ar putea apărea, sistemul de alarmă inteligent vă avertizează și ține totul sub control. Știți în permanență unde este problema, sunteți contactați telefonic sau printr-un mesaj atunci când apar probleme sau primiți notificări clasice pe telefon. Căci doar suntem obișnuiți cu ele.

Și, deși nu am menționat nimic despre buget, urmează acum. Aflați că un sistem de alarmă este mult mai accesibil decât ai crede. Prețurile în magazine specializate sunt foarte avantajoase și oricine își poate permite, pentru binele locuinței și al întregii familii, un sistem de alarmă modern. La SKUT.ro găsești astfel de sisteme începând de la 244 de lei. Atât costă confortul și siguranța casei tale. Deci ce mai aștepti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.