(P) Țigla metalică – tipul de învelitoare de acoperiș potrivit pentru casele moderne

tigla metalica

În procesul de construcție a unei case, planificarea este cea mai importantă etapă. De aceea, aceasta trebuie să aibă loc cu mult timp înaintea începerii proiectului în sine pentru a limita schimbările, deseori negative, ce pot apărea în perioada de execuție.

După ce s-a stabilit de ce este nevoie pentru o fundație solidă și pentru construirea pereților exteriori, este timpul ca atenția să se îndrepte către acoperiș. Acesta din urmă are atât un rol de protecție, cât și estetic, alegerea tipului potrivit fiind îngreunată de multitudinea modelelor disponibile pe piață: șindrilă, piatră, țiglă ceramică, țiglă metalică etc.

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un acoperiș de calitate

Un acoperiș de calitate, care să se ridice la nivelul așteptărilor proprietarului, trebuie să:

 • fie rezistent la schimbările și fenomenele atmosferice;
 • își păstreze în timp aspectul inițial;
 • se monteze ușor;
 • fie ușor de întreținut;
 • se prezinte ca un sistem complet, unitar și perfect etanș;
 • ofere o garanție cât mai îndelungată.

Existând mai multe tipuri de învelitori de acoperiș, alegerea celui potrivit poate fi dificilă. Experții în domeniu au concluzionat însă că toate caracteristicile de mai sus se regăsesc în țigla metalică, însăși faptul că din ce în ce mai multe persoane aleg acest tip de acoperiș confirmând acest lucru.

Țigla metalică – durabilitate și aspect impecabil

Acoperișurile din țiglă metalică sunt ideale chiar și în zonele cu vreme capricioasă. Având ca materie primă oțelul, acestea sunt foarte rezistente în timp, rămânând neschimbate chiar și după zeci de ani de la montare.

Un alt punct forte al acestui tip de învelitoare este dat de design. Varietatea de culori și stiluri existente face ca țigla metalică să fie potrivită pentru nenumărate stiluri arhitecturale, fapt ce va elimina grija cu privire la compatibilitatea acoperișului cu restul construcției din punct de vedere estetic.

În plus, montajul țiglei metalice ce face extrem de ușor, în special datorită formei și a greutății foarte mici – 8 kg/mp. Tot greutatea o transformă în soluția potrivită atunci când este vorba de renovarea unei case vechi, în acest caz acoperișul neexercitând o presiune foarte mare asupra structurii cum, de exemplu, o face țigla ceramică.

Țigla metalică Umbrella – pentru acoperișuri rezistente

Compania RoofArt pune la dispoziție două tipuri de țiglă metalică, la prețuri accesibile: Umbrella clasică și Umbrella cu prinderi ascunse.

Țigla metalică clasică Umbrella este produsul standard oferit pieței. Aceasta poate avea o lungime maximă de 4230 mm și este disponibilă în diverse grosimi, tipuri de acoperiri, texturi și culori. Deține:

 • proprietăți anti-alunecare, pentru siguranță în manevrare;
 • proprietăți ignifuge, păstrându-și aspectul și calitatea la temperaturi de până la 100°C;
 • o rezistență deosebită la zgârieturi, datorată particulelor acrilice dure;
 • o mare rezistență la razele ultraviolete, menținându-și culorile vii timp îndelungat.

Tigla metalică Umbrella cu prinderi ascunse se găsește sub formă de panouri de două module cu lungimea de 755 mm, șuruburile de prindere fiind invizibile. Aceasta a fost special concepută pentru ușurința lucrului la înălțime și prezintă, pe lângă avantajele oferite de țigla metalică clasică Umbrella, alte noi avantaje:

 • se montează foarte ușor, datorită sistemului modular;
 • se fixează perfect, sistemul de prindere ascuns eliminând posibilitatea infiltrării apei prin găurile de la șuruburi;
 • are un aspect deosebit, garantând un aspect uniform și plăcut;
 • se transportă și se depozitează ușor;
 • are o garanție de 30 de ani.

Prețul țiglei metalice – un aspect important

Țigla metalică, spre deosebire de alte tipuri de învelitoare pentru acoperiș, se bucură și de avantajul prețului accesibil. Produsele RoofArt au un raport calitate-preț excelent, fapt demonstrat de extinderea activității companiei peste granițele țării, în state dezvoltate precum Germania și Marea Britanie.

RoofArt – produse românești la standarde nordice

Calitatea țiglei metalice comercializate de către companie este garantată de materia primă folosită, furnizată de prestigiosul concern SSAB – producător de oțel nordic de înaltă calitate. RoofArt oferă, de asemenea, și accesoriile necesare unui sistem complet pentru acoperișuri, elementele de tinichigerie fiind confecționate din materie primă de aceeași calitate și culoare, asigurând durabilitatea și aspectul uniform al rezultatului final.

Investind în mod constant în inovație, având linii de producție și echipamente profesionale de origine finlandeză și o echipă de specialiști gata să ofere mereu cele mai bune informații, compania oferă clienților cele mai bune soluții pentru acoperișuri trainice și satisface cu succes standardele exigente ale acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *