Grădinile Keukenhof sunt paradisul lalelelor olandeze

Gradina-PARK-22
Foto: Mariana Nicolae

Pare ireală exuberanța cromatică și de arome cu care te întâmpină această grădină de lângă Amsterdam, poate și datorită întinderilor acoperite cu flori, ce se pierd în zare. Este un loc fabulos, pe care trebuie să-l descoperi chiar dacă nu ești pasionat de grădinărit.

Gradin-FIELDS-05
Foto: Mariana Nicolae

Totul este minuțios organizat pentru ca familiile să petreacă aici momente de vis. Însă la fel de bine pot recomanda acest loc unui pasionat de flori și natură, căci aici va descoperi specii de lalele și diverse plante rare, unele datând din secolul al XVII-lea, altele spectaculoase, obținute prin încrucișări de laborator. Iubitorii de artă și frumos vor considera acest loc o destinație obligatorie în circuitul lor estival, căci anul 2015 a fost desemnat anul Van Gogh (se împlinesc 125 de ani de la moartea sa), iar grădinile Keukenhof vor abunda de spectacole florale, expoziții și alte manifesări culturale dedicate marelui pictor olandez.
Grădinile se află aproape de Amsterdam, deci pot fi incluse chiar și în programul unui city break, din oraș putând ajunge la Keukenhof în circa 
30 minute, cu una dintre cele două linii de transport public. Am fost încântată de organizarea și coordonarea exemplare ale acestei grădini; nu există loc de aici care să ți se pară redundant sau să te facă să te plictisești. Suprafața imensă poate fi străbătută pe alei, cu barca sau cu bicicletele puse la dispoziție de organizatori. Informații găsești la tot pasul, iar surse de inspirație sunt multiple, începând de la serele tematice și până la rondurile exterioare de flori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *