Refugiu în mijlocul naturii

IMG_9377
Foto: Burda Romania

Recent, am fost invitați să fotografiem o grădină situată într-un mic paradis, pe malul lacului Snagov. Locația de vis a fost exploatată perfect de renumitul arhitect peisagist Virgil Isăcescu, acesta creând un spațiu mirific, de care te îndrăgostești iremediabil.

Acum circa șase ani, când a preluat această lucrare, Virgil Isăcescu s-a confruntat cu o ade­vă­rată provocare. Mai exact, tre­buia să transforme un teren de aproximativ 1.250 mp, cu o pantă foarte abruptă, într-un spațiu de recreere cu cât mai multe facilități. „Împreună cu proprie­tarul, am decis crearea cât mai multor puncte de interes.

Așa au luat ființă cascada, iazul, piscina, pavilionul și, nu în ultimul rând, heliportul. Locul acestora a fost foarte bine gândit, astfel încât peisajul de vis să fie cât mai bine exploatat. Pe parcursul lucrării am întâmpinat numeroase probleme, cum ar fi amplasarea piscinei pe un teren mlăștinos, însă totul a fost dus la bun sfârșit în numai trei luni“, ne-a povestit arhitectul peisagist Virgil Isăcescu.

Pentru mai multe detalii, urmărește ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 7/2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *