Moda intră în casele noastre

Moda intră în casele noastre! Cu această impresie am plecat de la târgul internațional de mobilă imm cologne

O adevărată explozie de culoare, așa se poate descrie ultima ediție a târgului imm cologne! Griurile și albul au fost date uitării, acum pereții sunt vopsiți în cele mai îndrăznețe nuanțe! Dar și mobilierul este colorat. Am remarcat mult turcoaz, verde, albastru și roșu. O altă tendință este aceea de a combina pastelurile cu negru, scoțându-le în evidență. Oamenii vor din nou să aibă un cămin confortabil. Sunt la modă perdelele și covoarele, aplicate chiar în mai multe straturi. Un comeback au și canapelele și fotoliile tapițate cu pluș. În actualitate au revenit și oglinzile. De dimensiuni mari, rotunde sau cu forme neobișniute, multe dintre ele au suprafața antichizată. Mobilierul și accesoriile sunt realizate din materiale nobile și sustenabile: marmură, sticlă și cristal, piele, catifea, lână și bumbac. Metalul negru mat este de asemenea în vogă, fiind frecvent întâlnit la picioarele mobilierului. Lumina este foarte importantă, în special cea de deasupra locului de luat masa. Mi-au atras atenția corpurile de iluminat grupate și cele supradimensionate. Texturi și patternuri luxuriante, întâlnite până acum doar în lumea modei, conferă un plus de farmec și ne personalizează casa.

La târgul internațional de mobilă imm cologne (15-21.01) s-au lansat ultimele tendințe în materie de amenajări interioare. imm cologne, împreună cu secțiunea LivingKitchen, au înregistrat cifre-record de peste 150.000 de vizitatori. Au expus 1.200 de firme din 50 de țări. 

Biblioteca Tokyo, brand Cattelan Italia

Biblioteca nu trebuie să stea întotdeauna la perete, ci poate funcționa și ca un despărțitor de spațiu. Modelul Tokyo este de la Cattelan Italia și a fost creat de Andrea Lucatello. Este realizat din oțel embosat și lăcuit și inserții din lemn de nuc.

Pufuri/măsuțe Amulet, brand Loelux

Amulet este o colecție de pufuri/măsuțe ce cuceresc prin forma octogonală. Unele cusături sunt lăsate în mod intenționat la vedere. Designerul Edward van Vliet a creat aceste piese versatile pentru brandul Leolux.

Masa Earth, brand Riva 1920

 

Detaliu masa Earth

Masa Earth, de la Riva 1920, a făcut furori la această ediție a târgului. Blatul este realizat din lemn Kauri și rășină epoxidică. Transparența rășinei și materialitatea lemnului formează un contrast fascinant. Picioarele sunt realizate din oțel. Design: Renzo și Matteo Piano.

Patul Wings, fotoliul Vuelta 80, etajera MD Shelf – brand Wittmann

Patul Wings, de la brandul austriac Wittmann, are noptiere finisate cu piele și spoturi ajustabile cu leduri. Design: Jaime Hayón. Tot el a creat fotoliul Vuelta 80  și grațioasa etajeră MD Shelf.

Fotoliul Lea Swing Seat, brand Freifrau

Birgit Hoffmann și Christoph Kahleyss au creat pentru Freifrau fotoliul-leagăn Leya Swing Seat, realizat din piele și montat de tavan cu ajutorul unor curele din piele. Avantajul este că piesa ocupă puțin loc și pare a fi ușoară. În schimb, oferă relaxare.

Oglinda Miro on the Wall, brand Pulpo

Meike Harde a extins colecția Miro cu această oglinda de perete Miro on the Wall, realizată în lookul actual antichizat pentru Pulpo. Cadrul din oțel negru susține oglinda, creând astfel noi perspective ale reflexiei. Pe cadru se pot atârna diferite accesorii.

Paravan Chloé, brand Gallotti&Radice

Gallotti&Radice se distinge prin piese de o eleganță atemporală, în tonuri neutre  și materiale nobile, finisate cu auriu, precum paravanul Chloé realizat din lemn și alamă. Piciorele sunt susținute de socluri din marmură de Calacatta Vagli Oro. Paravanul poate fi tapițat cu variate materiale, după preferințele clientului.

Scaunele Sign Filo, brand MDF Italia

Scaunul inconic Sign filo creat de Piergiorgio Cazzaniga pentru MDF Italia aniversează anul acesta 10 ani. Pentru realizarea noii variante au fost necesari 45 metri de sârmă din oțel, cu patru grosimi diferite, iar lucrătura amintește de arta filigranului. Sign Filo este disponibil în negru-crom, auriu și auriu-roz și este accesorizat cu o pernă.

Vazele Tricolore, brand &tradition

Culori fascinante, imaginație și meșteșug. Acestea sunt trăsăturile ce caracterizează vazele Tricolore, semnate de Sebastian Herkner pentru brandul &tradition. Sunt suflate manual și sunt disponibile în câte trei seturi alcătuite din două piese în culori și dimensiuni diferite.

Create pe o structură din metal negru și alamă periată și cu blaturi de diferite forme, finisate cu lemn sau lăcuite, simpaticele măsuțe Fritz aparțin brandului Porada. Designul este semnat de Carlo Ballabio.

Măsuțele Tangle Table, brand Cappellini

Măsuțele Tangle Table care se îmbrățișează au fost create de Nendo pentru brandul Cappellini. Piciorul curbat „îmblânzește“ liniile dure ale pieselor care se pot aranja în diferite configurații. Structura metalică susține blatul realizat manual din mozaic de sticlă recuperată.

Canapeaua attitude, brand Kati Meyer-Brühl

Pernele extrem de moi și brațele rotunjite ale canapelei attitude invită la relaxare și visare. Brațele se pot plia la 90 de grade și astfel piesa devine un daybed. Tetierele ascunse în spatele spătarului se pot ridica. Design: Kati Meyer-Brühl.

Măsuța S18, brand Thonet

Ulie Budde a creat măsuța versatilă S 18 pornind de la forma cercului, un omagiu adus pieselor clasice ale brandului Thonet. Foarte interesantă este baza măsuței realizată din oțel, o linie continuă, ce ne trimite cu gândul la curentul Bauhaus și la reprezentantul de seamă Marcel Breuer.

Scaunul Ohlinda, brand Bretz

Cu o tradiție de 120 de ani, Bretz încântă prin materiale plușate în cele mai vesele culori. Picioarele scaunului de dining Ohlinda sunt realizate din oțel galvanizat. Perna șezutului asigură confort deplin. Ohlinda este disponibil înr-o largă gamă de culori.

Măsuțele Joco și Ono, brand Walter Knoll

Măsuța Joco arată ca o bijuterie strălucitoare. Liniile tăiate cu laserul în blat se aseamănă unei pietre șlefuite. Blatul poate fi din aluminiu finisat negru sau lucios, cu bronz sau alamă. Măsuța laterală Oki are o structură metalică delicată și o formă minimalistă. Blatul poate fi realizat din aluminiu finisat negru mat, cu alamă, cupru sau bronz. Design: EOOS pentru Walter Knoll.