Cersaie dictează trendurile în ceramică

Peste 100.000 de vizitatori a consemnat târgul internațional de ceramică Cersaie, ce a avut loc în perioada 22-26 septembrie, la Bologna. Numărul vizitatorilor unici a înregistrat o creștere de 3,6%, iar cel al profesioniștilor – de 4,1%.

Anul acesta, Cersaie și-a deschis pentru prima dată porțile brandurilor din domeniile lemnului, marmurei și pietrei naturale. Târgul a numărat 945 de expozanți (cu 45 mai mulți decât în 2013), incluzând 339 de companii din 38 de țări, în afară de Italia. El reprezintă o platformă pentru arhitecți, designeri, montatori de ceramică și publicul larg. Noile tehnologii permit fabricarea de plăci în format foarte mare, fapt ce oferă soluții de arhitectură inovatoare. Placările din piatră naturală creează o continuitate între interior și exterior, iar tehnologia de imprimare digitală revoluționează estetica placărilor ceramice. Iată care sunt noile tendințe descoperite la Cersaie!

8.BISAZZA-CONTEMPORARY-CEMENT-TILES_Collezione-HAYON
Foto: Bisazza

Talentatul designer Jaime Hayon este autorul acestei colecții de plăci lucrate manual din ciment amestecat cu oxizi colorați (pentru brandul italian Bisazza). În funcție de cum sunt dispuse elementele, se pot forma modele diferite. www.bisazza.com

CER-SEA_inverno04-copy-Lombardi-Vallauri
Foto: Davide Vercelli

Cer-Sea
După succesul din 2013, cu expoziția Aggregàti, Davide Vercelli a revenit la Cersaie cu proiectul conceput împreună cu Angelo Dall’Aglio, ce aduce pentru prima oară în atenția târgului plajele italiene, ca resursă importantă naturală și economică. Vercelli și Dall’Aglio au imaginat o mare plajă în versiune duală, de vară și iarnă. Pe o suprafață de 1.200 mp au fost prezentate locuri de relaxare pentru sezonul estival și oportunități pentru afaceri și activități culturale ce migrează iarna din oraș pe malul mării. Frumusețea peisajului ar putea conferi un plus de valoare librăriilor, spa-urilor, sălilor de gimnastică, magazinelor de modă și ar putea stimula economia teritoriilor cu un sezon turistic limitat. Cer-Sea proiectează imaginea plajelor de mâine în ziua de azi. De-a lungul unor construcții ușoare au fost expuse piese de mobilier realizate din materiale rezistente la umezeală și sare. Au participat peste 60 de companii specializate în placări de pardoseli și pereți, mobilier de baie sau design interior, precum Geberit, Scarabeo Ceramiche, Glass Idromassaggio, Vitra,Oikos, Wall&Decò, Focus sau Foscarini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *