“Lana pentru Photoliu” – reinterpretarea scaunului tradițional românesc, în paginile Wall Street Journal

FOTO 2
Foto: Photoliu

 

Proiectul “Lana pentru Photoliu”, recent prezentat la ediția de anul acesta a vestitului London Design Festival, a reușit să atragă nu numai atenția publicului, ci și pe cea a unor importante publicații internaționale. Wall Street Journal a publicat recent un material al celor mai apreciate proiecte de la evenimentul de la Londra, printre care se numără și proiectului echipei Photoliu, lansat de Irina Pogonaru în 2009.
“Dificil să-l plasezi stilistic, dar ușor să-l iubești, elegantul scaun din lemn pictat actualizează tradițiile meșteșugărești din România cu imprimările digitale ce imită broderia pe șezut și spătar”, scrie Wall Street Journal.
De asemenea, obiectul de mobilier ce îmbină motivele tradiționale românești cu tendințele moderne a fost promovat de celebra publicație Vogue Living pe pagina sa de Instagram printr-o postare dedicată.
Proiectul “Lana pentru Photoliu” reprezintă o reinterpretare a scaunului tradițional românesc în context contemporan și a fost creat de echipa Photoliu în colaborare cu designerul vestimentar Lana și echipa Dizainăr. Cele opt luni de muncă s-au concretizat într-o piesă meșteșugită, cu look autentic, care se integrează perfect în spațiile moderne de astăzi, dar păstrează amprenta timpului la care face trimitere. Credința din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural și cel etnic nu trebuie uitate, ci mai valorificate și actualizate cu sprijinul designului modern.
Scaunul este realizat din lemn de stejar și urmează o linie sofisticată, oferind stabilitate fără să-și piardă din eleganță. Efectul este obținut cu ajutorul celor 3 picioare de sprijin perfect echilibrate și cu ajutorul deja celebrului print etno al Lanei. Scaunul este complet personalizabil, fiind disponibil în două variante de tapițerie și patru opțiuni de culoare pentru lemn

FOTO 3
Foto:Photoliu
FOTO 1
Foto: Photoliu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *