Scaunele Nicolle se găsesc de acum la Intro

OBJETS CULTES M.I.jpeg
Foto: Intro

Începând de luna aceasta, colecția magazinului Intro se îmbogățește cu o serie de produse deosebite din punct de vedere al designului și tare interesante din punct de vedere al tradițieiși evoluției.

Exponente ale stilului industrial, scaunele Nicolle vorbesc despre îmbinarea armonioasă dintre estetic și funcțional. Povestea scaunelor Nicolle începe în urmă cu mai bine de 80 de ani, în Montreuil, un orășel în imediata vecinătate a Parisului. Acolo, domnul Nicolle își deschidea primul său atelier de presare și ștanțare, al cărei principal obiect de activitate era producerea șaibelor. De-a lungul anilor, activitatea atelierului s-a diversificat, și în timpul crizei economice din anii ’30, în cataloagele sale încep să apară tabureți și alte obiecte de mobilier metalic. Datorită ergonomiei și stabilității lor, primii tabureți produși în fabrica sa s-au extins rapid, într-o mulțime de ateliere franceze din industrii precum cea chimică, mecanică sau textilă.

După o pauză de mai bine de 50 de ani în care producția scaunelor este oprită, istoria lor avea să se reia din momentul în care Jérôme Lepert, parizian comerciant de antichități pasionat de mobilierul industrial din secolului al XX-lea, descoperă vechile matrițe și tipare de fabricație și relansează, în 2008, în vechea uzină din Montreuil, producția acestor scaune mitice, folosind, spre deliciul avizaților, aceleași procedee tehnologice de la începuturi.

OBJETS CULTES M.I_5.jpeg
Foto: Intro
OBJETS CULTES M.I_6
Foto: Intro

Realizate integral din oțel acoperit cu epoxy (rășini epoxidice împotriva coroziunii), Nicolle sunt disponibile cu sau fără spătar, pe patru înălțimi diferite și într-o gamă largă de culori, dintre care patru standard (negru mat, gri bazalt mat, alb lucios, roșu carmin lucios) și multe altele la cerere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *