Un spaţiu unicat, o istorie de vânzare

Un monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local va fi scos la licitaţie în data de 14 septembrie de către Artmark Historical Estate.

Viitorul proprietar al Farmaciei Gheorghe Hotăranu (preț de pornire: 600.000 de euro), nu va deține doar un „imobil”, ci va fi posesorul celui mai reprezentativ monument al istoriei farmaceuticii românești şi totodată cea mai veche farmacie cu laborator din București.

Proiectată în stil neoromânesc de arh. Statie Ciortan și finalizată în 1925 de către antreprenorul italian Ernesto Mazzolini, casa cu farmacie la parter rivalizează cu Muzeul Farmaciei din Sibiu. La interior, s-au conservat impecabil aproape toate elementele de mobilier și dotări farmaceutice, comandate și executate la Viena.

Casa cu farmacie Hotăranu dispune de spații comerciale la subsol, parter, mezanin și etajul 1, în suprafață totală utilă de 247 mp și de încă 168 mp de spații cu potențială destinație de birouri sau locuință. Accesul către cele două tipologii de spațiu este atât separat, din exterior, cât și comun, prin interior.

Mai multe informații despre această bijuterie arhitecturală puteţi găsi accesând link-ul: http://artmarkhistoricalestate.ro/casa-cu-farmacie-gheorghe-hotaranu.html.

Foto: Cristina Budușan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *