(P) Cum te poți bucura de patru camere în 80 mp. Locuința viitorului

YO! Home, conceptul inovator de spațiu menit să revoluționeze casele contemporane, a fost lansat în septembrie 2012, la festivalul 100% Design de la Londra. Conceput și dezvoltat de Simon Woodroffe, autorul a YO! Sushi și YOTEL, YO! Home ne va transforma viața.

YO! Home este un proiect de design inteligent și versatil, ce vine cu o soluție simplă, dar revoluționară: mai multe spații într-unul singur! Printr-o simplă apăsare pe buton apar și dispar podeaua și tavanul, ambele false, iar pereții culisează, ascunzând sau dezvăluind camere, mobilier sau dotări. Astfel, pe o suprafață de doar 80 mp încap pe rând patru camere: dormitorul, livingul, diningul/bucătăria și biroul, plus două cinematografe și o cameră separată, de oaspeți.

La fel ca în proiectul YO! Sushi, Simon Woodroffe a fost influențat de principiile locuințelor japoneze, în care schema simplă și adaptabilă a camerei tradiționale permite desfășurarea mai multor activități în același spațiu.

„Tehnologiile conceptului au fost folosite deja în designul automobilelor, al yachturilor și în teatru: era de mult timpul să fie aplicate în conceptele de casă. Arhitectura consacrată a scenei intervine aici cu principiile sale de bază – contragreutăți și părți mobile ce permit mișcarea sigură, ușoară și cu minimum de energie a componentelor mari, cum sunt un pat sau un perete. Elemente high-tech, cum ar fi senzorii și componentele electronice, vor face ca acest concept să poată fi folosit cu ușurință și în condiții de siguranță de întreaga familie“, declară optimist Simon Woodroffe.

 

 

 

Sursă foto: YO! HOME


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *