(P) Designerul Mihai Popescu susține o conferință de presă la The Ark

Poate ca expozitia retrsopectiva “Eames by Vitra” ti-a gadilat curiozitea, dar nu ai reusit sa ajungi la The Ark sau poate cautai un motiv pentru a te plimba din nou printre creatiile icon ale celor mai influenti designeri de mobilier ai secolului trecut. Iata ca Intro continua seria prezentarilor cu un nou invitat. In aceasta seara la The Ark, Mihai Popescu (Twins Design), unul dintre cei mai activi designeri de interior ai momentului, va sustine o conferinta incepand cu orele 19. Si poate te va inspira.

Mihai Popescu este unul dintre cei mai activi designeri de interior din Romania.

Expozitia retrospectiva “Eames by Vitra” si-a avut vernisajul in urma cu o saptamana. Timp de trei zile, un Eames autentic a descoperit Bucurestiul si ne-a purtat prin universul creativ al bunicilor sai: Charles si Ray Eames.

Restaurantul Phill, din nordul capitalei, a fost locul perfect pentru o prima seara a unui Eames in Bucuresti. Proiectul realizat de arhitectii de la Nuca Studio este singurul “made in Ro” inclus in topurile celor mai bune restaurante din  lume de catre publicatii prestigioase internationale.  Localul este intesat cu scaune multi-colore Eames Plastic, iar preparatele culinare sunt desavarsite.

In seara ce a urmat a avut loc cocktailul expozitiei. Inspirata de o creatie sculpturala a lui Ray Eames – The Toy – designerul Agnes Lukacs ne-a impresionat cu o noua realizare marca Kek si Kok: Eames Food Table. Masa realizata de Agnes poate fi privita ca un altar dedicat celor doi designeri, ce trona in mijlocul expozitiei. Geometrie, culoare si preparate tip fingerfood iti furau privirea si iti incantau simturile.

Ultima seara. Vernisajul expozitiei. In conferinta sustinuta de Eames Demetrios am descoperit ideile fundamentale ce stau in spatele creatiilor “timeless” ale celor doi designeri. Am aflat ca Charles si Ray Eames considerau ca rolul esential al designerului este acela de a fi o “gazda buna, capabila sa anticipeze nevoile invitatilor sai”. Am aflat ca desi acestia sunt celebri pentru realizarile lor in domeniul designului de mobilier, in cele patru decenii in care au lucrat impreuna si-au lasat amprenta si in arii precum fotografia ori arhitectura, ca au realizat filme si expozitii sau ca au colaborat cu companii precum IBM, Boeing sau Apple. Am aflat ca trebuie sa ne luam placerile in serios.

 

Asa ca “take your pleasure seriously” si potoleste-ti setea de design in acesta seara la conferinta cu Mihai Popescu! Ne vedem acolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *