(P) Galeria Buhara își deschide porțile la Sibiu

Noul magazin Galeria Buhara de la Sibiu

Galeria Buhara, una dintre cele mai importante galerii de covoare orientale din România, anunță deschiderea unui nou magazin în centrul Sibiului. Pe data de 6 septembrie, începând cu ora 18.30, în strada Avram Iancu nr.11 va avea loc deschiderea oficială a galeriei, unde toți cei prezenți vor fi inițiați în secretele și valorile Orientului.

Invitatul special al deschiderii este istoricul de artă Mircea Dunca, specialist în arta islamică. Acesta va vorbi despre covoarele orientale, apariția și istoria acestora, precum și despre elementele care le transformă în adevărate opere de artă.

Covorul oriental, asa cum a fost mult timp înțeles, este o expresie cu sens limitat. Acesta a însemnat doar un acoperământ de podea. În ultimii ani, țesătura orientală, așezată pe podea, a fost denumită prin orice alt termen decât acela de covor, indiferent de dimensiunile sale sau de măsura în care acoperă, aproape în întregime, suprafața podelei sau apartamentului. Și astăzi se mai vehiculează multe păreri neconfirmate în legătură cu proveniența covoarelor, în timp ce necunoscătorii sunt impresionați de mulțimea de nuanțe și modele ale acestor decoruri neobișnuite.

Galeria Buhara este rezultatul pasiunii colecționarului Norbert Hauser, care de mai bine de 20 de ani caută și alege, cu grija unui cunoscător, cele mai frumoase covoare orientale. Acestea sunt expuse în galeria din București, iar începând cu data de 6 septembrie, vor putea fi admirate sau chiar achiziționate și în centrul din Sibiu.

One thought on “(P) Galeria Buhara își deschide porțile la Sibiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.