(P) IKEA România a lansat noua colecția IKEA PS 2012

IKEA Romania a lansat recent noua colecție IKEA PS 2012, ce reprezintă o declaraţie de design a companiei IKEA, lansată pentru prima dată în 1995. IKEA PS este rezultatul creativității a 19 designeri IKEA și a ajuns la cea de-a șaptea ediție.

Creatorii colecției s-au lăsat inspirați de designul IKEA realizat pe parcursul a peste 60 de ani. Au readus la viață 46 de idei, 46 de obiecte pe care le-au reinterpretat, de la materialele și culorile folosite, până la rolul lor în casă sau în grădină. Desigur, toate acestea au fost realizate fără a omite promisiunea IKEA de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni prin design și calitate la un preț cât mai bun.

Îmi doresc ca designurile mele să surprindă lumea. Îmi place ca lumea să descopere în produsele pe care le creez şi altceva decât ceea ce se vede cu ochiul liber. Una din căile pentru a realiza acest lucru este combinarea formelor atractive cu funcțiile practice la un preț cât mai surprinzător”, povestește Ola Wihlborg, unul dintre designerii IKEA PS.

Fotolii din spumă, cutii mici de depozitare pentru bucătărie, canapele tubulare, produse care se pot stivui, rezistente, flexibile, amuzante şi suprinzătoare, într-o varietate de materiale şi culori luminoase, puternice. De la un spaţiu de depozitare pentru pantofi care este şi scaun, până la un scaun de oţel pentru interior şi exterior, inspirat din lumea insectelor sau până la un raft pentru copii care imită o casă pentru păpuşi, aici găseşti câte puţin din tot ce înseamnă conceptul IKEA.

Colecţia IKEA PS 2012 include mai multe materiale durabile şi regenerabile, cum ar fi materialul compozit din lemn şi plastic, arcurile împachetate individual, inul, bambusul, plasticul PET reciclat şi tehnologia LED. Perspectiva înspre viitor înseamnă adoptarea ideilor, materialelor şi tehnologiilor actuale pentru reducerea impactului asupra mediului.

 

Sursă foto: PR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.