(P) 5000 de participanți la START-ul ediției a III-a a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN

Bucharest RUNNING CLUB anunță că peste 5000 de participanți au luat startul la cea de-a treia ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN care a avut loc duminică, 1 aprilie începând de la ora 09:00 în Parcul Izvor, pe un traseu de 10km închis traficului auto, cu punct de start și sosire lângă Parcul Izvor.

Câștigătorii UNIQA Asigurări 10Km individual au fost Alexandru Corneschi, la categoria bărbați, cronometrat cu 30 min 33 sec și la categoria femei Adela Bălțoi, cu 38min 07 sec. Echipa Isostar România a ocupat locul întâi la Ștafetă Volkswagen 2 x 5Km cu timpul 31 min 27 sec.

În cadrul probei Cursa Familiilor Carrefour, familiile Hristea (1,5km) și Nenu (3,5km) au câștigat primul loc la categoria “Cea mai rapidă familie”, iar la categoria ‘’Cea mai numeroasă familie”, familia Pigulea (1,5km) și familia Yarmus (3,5km) au trecut linia de sosire fiind formate fiecare din 15 membri. În cadrul Cursei Adolescenților (Teen’s Race), au fost premiați cei mai rapizi 5 băieți și cele mai rapide 5 fete.

La Cursa Bebelușilor, 40 de participanți s-au întrecut târâș și de-a bușilea pe o distanță de 4,2195 m și au fost premiați cu înscrierea gratuită la ediția din 2036 a Maratonului București.

„„Le mulțumim tuturor participanților care au alergat astăzi la cea de-a treia ediție a UNIQA Asigurări Bucharest 10k&FAMILY RUN.  Dintre cei 7000 de înregistrați,  5.000 s-au prezentat la start,  deși ploua cu găleata.” a declarat Valeria Răcilă van Groningen, președinte Bucharest RUNNING CLUB.

Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate 4 puncte de hidratare/ bureți și 12 puncte de divertisment, de unde alergătorii au fost încurajați de membrii trupelor de toboșari, DJ și majorete.

Printre ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& FAMILY RUN care au fost prezenți pe 1 aprilie în Parcul Izvor alături de familiile lor se numără: campioanele olimpice- Georgeta Damian Andrunache, Viorica Susanu, Loredana Dinu, Adelina Cojocaru, realizatorii radio-TV Eli Roman (Realitatea TV), Mihai Rădulescu (TVR), Mihai Găinușă (TVR), Bogdan Nicolai (bogdannicolai.ro), Simona Pătruleasa (Kanal D).

UNIQA Asigurări  Bucharest 10K&FAMLY RUN i-a fotografiat pe alergătorii care participă la proba de 10km Individual și Ștafetă oferindu-le albume foto personalizate cu momentele din timpul evenimentului și ale cursei. Albumele pot fi descărcate accesând adresa menționată pe numărul de concurs.

S-au acordat premii în bani primilor 5 clasați pentru cursele competitive 10k individual, Ștafetă 2 x 5K, și primilor 3 clasați din categoria persoanelor cu dizabilități motorii la Cursa Familiilor 3,5km. Primele 3 familii finaliste cât și cele mai numeroase 3 familii participante la Cursa Familiilor Carrefour (1,5km/3,5km), alături de câștigătorii cursei Adolescenților, au primit premii oferite de Carrefour România, abonamente World Class și premii din partea UNIQA Asigurări. De asemenea, s-au oferit premii- echipamente sportive pentru primele 3 școli si primele 3 licee cu cei mai mulți participanți.

Evenimentul a fost transmis în direct pe website-ul www.bucuresti10km.ro și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Bucharest10km/. Pe lângă vizualizarea imaginilor de start/sosire și premiere, veți afla informații despre ceea ce se întâmplă pe traseu,  despre cauzele sociale pentru care se aleargă și despre personalitățile prezente în studioul mobil amenajat în Parcul Izvor.

Sponsori Bucharest 10k&FAMILY RUN: UNIQA Asigurări, Volkswagen-gold sponsor și mașina oficială, Hervis – sponsor tehnic, Carrefour România-sponsor Cursa Familiilor și sponsor Refreshment point, Hilton Athenee Palace–hotelul oficial, Izvorul Minunilor-apa oficială, Isostar– energizantul oficial, Ciuc Radler, World Class, City Grill, Trattoria Buongiorno, Enterix, Nestle Nesquik; Parteneri media: TV City,TVR,  Europa fm, Cartoon Network, Boomerang, Kanal D, Men’s Health, Revista Ioana, National Geographic, Casa Lux, Femeia, Mami, Sanatatea de Azi, Itsy Bitsy, News.ro, In Your Pocket, Alerg-revista oficială, Media Trust. Partenerii: Primăria Municipiului București, PROEDUS-Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive, Ministerul Tineretului și Sportului, Federația Română de Atletism, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Ministerul de Interne, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, AIMS, Waze, Pro Motion.it

ONG-uri prezente la Uniqa Asigurări Bucharest 10k&Family Run: Pădurea Copiilor, SAMAS, Asociația Help Autism, Little People, Crucea Roșie Sector 1, Organizația Umanitară Concordia, Asociația Touched Romania, Asociația Aura Ion, Pachamama, Asociația Viața mea MMA.

Despre Bucharest RUNNING CLUB

Bucharest RUNNING CLUB este organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România – „ Bucharest Running Club premier events”. Începând cu anul 2008, Bucureștiul a fost inclus în circuitul internațional al maratoanelor, alăturându-se celorlalte capitale europene care găzduiesc anual astfel de competiții. Calendarul de evenimente din acest an cuprinde cea de-a 3-a ediție a UNIQA Asigurări 10K& Family Run din data de 1 aprilie, ediția a 7-a a Volkswagen Bucharest HALF MARATHON din 12-13 mai, precum și cea de-a 11-a ediție a Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON din 13-14 octombrie. Toate competițiile Bucharest RUNNING CLUB sunt acreditate și înscrise în calendarul internațional al AIMS (Asociația Internațională a Maratoanelor și Semimaratoanelor) și IAAF. BRC a dezvoltat în România modelul asocierii competițiilor de alergare cu o cauză socială, umanitară sau ecologică iar în prezent sunt peste 30 cauze partenere ale evenimentelor. Acestea cumulează fonduri de 50.000 -100.000 euro anual pentru proiectele comunitare, sociale, educaționale, ecologice prezentate.  BRC a fost primul ONG care a demarat o platformă de voluntariat sportiv în Romania  – www.voluntarinsport.ro iar în prezent colaborează cu peste 1.000 voluntari activi care se implică în proiecte și evenimente sportive. BRC organizează competiții proprii dar și evenimente de sport de masă pentru companii și ONG-uri. De la înființare, BRC a organizat peste 100 de evenimente de alergare, mișcare în aer liber, sport de masă, voluntariat, educație, comunicare, dezvoltare comunitară.Site-urile oficiale ale Bucharest RUNNING CLUB sunt: www.bucuresti10km.ro, www.bucuresti21km.ro, www.bucharest-marathon.com,  www.voluntarinsport.ro, www.abrc.ro. FB/ Bucharest10km; Bucharest21km; BucharestMarathon; BucharestRuningClub; VoluntarInSport; #RunInBucharest 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.