(P) SIBIU JAZZ FESTIVAL – EDIȚIA 47

Luna mai aduce în peisajul muzical cea de-a 47-a ediție a celui mai longeviv festival de jazz din România: Sibiu Jazz Festival.

Așadar, între 18 și 21 mai, Sibiul se transformă încă o dată în Capitala Jazzului din România. Ediția de anul acesta promite patru zile pline de cultură și muzică de calitate. 120 de muzicieni veniți din 17 de țări vor susține concerte live în Piața Mică din Sibiu, începând cu orele 19.

Cea de-a 47-a ediție a Sibiu Jazz Festival va transforma întregul oraș într-o manifestare culturală amplă, desfașurată simultan în mai multe locații. La Teatrul Gong vor avea loc spectacolele pentru copii „Jazz for Kids”. Turnul Sfatului va gazdui expoziția de fotografii „Jazz Body Sounds”, semnată de Tibor Jakab, iar Galeria de Artă UAP Sibiu deschide pentru vizitatori expoziția de sculpturi realizate de Eugen Petri – „Jazz – Suflet și Formă”, precum și expoziția de afișe de jazz realizate de Ștefan Orth. Piața Mică va da un nou sens artei culinare prin „Jam Session în Bucătărie”, iar serile vor încânta publicul cu acorduri de jazz de pe toate continentele.

O noutate a evenimentului de anul acesta este proiectul „Romanian Jazz Meeting”, care oferă publicului o incursiune în tainele jazzului autohton, constituind totodată o rampă de lansare a muzicienilor români pe plan internațional. Romanian Jazz Meeting este, de altfel, singurul proiect din țară prin care artiștii români susțin concerte de promovare atât în fața publicului larg, cât și în fața unor promotori de jazz români și internaționali, critici și jurnaliști de specialitate.

O altă surpriză cu care organizatorii întâmpină publicul la această ediție este intrarea gratuită pe tot parcursul celor patru zile.

CONCERTE LIVE ȘI LINE-UP

Prima seară de muzică live va debuta cu acordurile celui mai cunoscut şi performant sextet vocal românesc – „Jazzappella”. Odată încinsă atmosfera, publicul va rezona la unison cu cei de la “Accord Vibes”, pentru ca mai apoi să o asculte pe nonconformista Irina Popa, care va susține un concert incendiar împreună cu quintetul ei.

Seara de joi atinge apogeul cu ajutorul “copilului teribil al jazzului”, polonezul Grzegorz Karnas și quartetul pe care îl conduce: Karnas Formula.

Grzegorz Karnas

Vineri, Sibiu Jazz Festival dă startul unui weekend plin de muzică și vibrații pozitive cu ajutorul “păcătoșilor”: DJazz & Happy Sins, pentru ca mai apoi Peter Sarosi & Azara să cucerească scena cu un spectacol aflat sub semnul virtuozității. Petrecerea continuă în acordurile luxemburghezilor Jeff Herr Corporation care vor hipnotiza audiența cu improvizațiile lor savuroase, urmați îndeaproape de prestația plină de senzualitate a frumoasei cubaneze Yilian Canizares alături de quartetul său cubano-elvețiano-german.

Jeff Herr Corporation
Yilian Canizares

Sâmbătă seara, Piața Mică va fi învaluită în acordurile quartetului condus de filozoful Mauro Sigura.

Mauro Sigura Quartet

Apoi ascultătorii vor fi purtați pe străzile Valenciei în compania grupului De la Purissima, într-un melanj de sonorități contemporane cu influențe folclorice.

De la Purissima

În această contopire de culturi își va face intrarea în scenă quintetul Nataliei M. King. Cantareața de origine americană va rasfăța publicul cu un mix de jazz, blues și soul impresionant.

Natalia M.King Quintet

Ultima seară de festival aduce în prim plan pe scena din Piața Mică muzicieni din ținuturi îndepartate. Acordurile intrumentelor exotice ale coreenilor de la Black String vor anima atmosfera, pentru ca evenimentul să fie incheiat de sirienii de la Mozayek Band.

Black String

DESPRE SIBIU JAZZ FESTIVAL

Fondat in anii ’70, Sibiu Jazz Festival este un eveniment cultural de talie internațională, pe scena căruia au debutat de-a lungul celor 47 de ani de existență, nume sonore din jazzul autohton. Deși se apropie de jumătate de secol, festivalul a surprins mereu prin tinerețe și efervescență, dovadă fiind noutațile cu care își întâmpină publicul la fiecare ediție.

Program

Piața Mică

JOI, 18 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Romanian Jazz Meeting

Jazzappella

Accord Vibes / Just Musette & Piazzolla, Just Tango

Irina Popa

21:30 Karnas Formula

VINERI, 19 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Romanian Jazz Meeting

DJazz & Happy Sins

Peter Sarosi & Azara

20:30 Jeff Herr Corporation

21:30 Yilian Cañizares

SÂMBĂTĂ, 20 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Mauro Sigura Quartet

20:00 De la Purissima

21:30 Natalia M.King Quintet

DUMINICA, 21 MAI

18:00 Jam Session în Bucătărie

19:00 Black String

20:30 Mozayek Band

Teatrul Gong

19-20 MAI

19:00 Jazz for Kids

Turnul Sfatului

21 APRILIE – 21 MAI

Focus Jazz: “Jazz Body Sounds”

Centrul de Informare Turistică, Primăria Sibiu

24 APRILIE – 7 MAI

Focus Jazz: “Jazz – Suflet și Formă”

Galeria de Artă UAP Sibiu

8 – 21 MAI

Focus Jazz: “Jazz – Suflet și Formă”

Focus Jazz: Ștefan Orth – Colecție afișe de jazz 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.