Istoria Évorei e scrisă într-un muzeu în aer liber

IMG_3762---biserica-Garcia
Foto: Flori Lixăndroiu

Évora este un oraș încântător, cu o atmosferă aparte, dată de vechime, de amestecul de stiluri al edificiilor sale și de mulțimea produselor din plută, oferite la ele acasă, în ținutul arborilor care o produc.

Orașul portughez Évora, situat spre granița cu Spania, în provincia Alentejo, cu bisericile, palatele, fântânile, clădirile de epocă, străduțele înguste, viaductul, templul roman și multe altele, este un muzeu sub cerul liber și face parte din patrimoniul UNESCO.

Dacă treci printr-o poartă din zidul cetății, pătrunzi într-un spațiu rafinat și încărcat de istorie, în care străzile strâmte te duc spre o mulțime de obiective turistice, dar și către locuri de odihnă sau de târguieli cu amprenta specifică. Impresiile lăsate de oraș pendulează între sentimentele contradictorii trăite la Capela Oaselor și bucuria pură a întâlnirii cu păunii din Grădina Publică.

IMG_3786
Foto: Flori Lixăndroiu

Merită să vezi și bisericile! Basilica Santa Maria, construită în secolele al XIII-lea și al XIV-lea, cu turnuri pătrate cu terminații conice, orologiu încă funcțional, orgă din secolul al XIV-lea și o reprezentare a Fecioarei Maria însărcinată, este unul dintre cele mai importante monumente gotice nu numai din Portugalia, ci chiar din Europa.

Găsește cele mai bune oferte pentru un city-break de vis pe Vola.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *