Mai mult decât un simplu vin!

Foto: vienna.info
Foto: vienna.info

Când ne gândim la Viena, ne vin în minte imagini emblematice – precum Stephansdom, Schönbrunn, Belvedere sau roata mare din Prater. Puțini sunt însă probabil acei turiști care au degustat minunatele vinuri cultivate și produse chiar în capitala austriacă!

Podgoriile lui Fritz Wieninger se află în nordul Vienei, pe Bisamberg și Nussberg. El a preluat afacerea de la părinții lui, în anul 1987, iar începând cu 2008 lucrează după principii ecologice. Printre soiurile de vin pe care le produce Wieninger se numără și Nussberg Alte Reben, produs pentru prima dată în 1999.

Foto: vienna.info
Foto: vienna.info

Dacă vrei să guști un Heuriger (vin tânăr, din anul trecut) într-un cadru pitoresc, vizitează cartierul situat în nord-vestul Vienei, Grinzing, unde aproape fiecare casă deține un restaurant cochet. În ultimii ani, viticultorii vienezi s-au specializat și pe vinurile îmbuteliate, a căror calitate ireproșabilă este apreciată și în alte țări decât Austria. Cei mai buni viticultori s-au unit în anul 2006 în cadrul asociației WienWein (VienaVin), ce își propune să definească standardele de calitate ale vinului vienez și să transmită valorile lui la nivel național și internațional. Fritz Wieninger este membru de cinste al acestei asociații.

Text: Cristina Stoica

Mai multe detalii și imagini găsești în ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 2/2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *