San Cristóbal de las Casas și alte locuri fabuloase din Mexic

DSC_1565
Foto: Ioana Caloian

Există multe legende despre această țară, pe care le cunoșteam din diverse cărți ori filme, însă adevărata ei față, plină de culoare și de contradicții spumoase, mi-a fost dezvăluită de colega mea, care tocmai s-a întors dintr-o vacanță petrecută aici.

Dintre numeroasele locuri vizitate de Ioana, colega mea, în recenta sa vacanță în Mexic am ales, deloc întâmplător, să surprind ceva din frumusețea acestei țări prin intermediul povestirii despre un mic oraș tradițional, care însumează cultura, frumusețea și tipicul Mexicului.

Dacă vrei să descoperi și tu acest loc plin de magie, poți urma exemplul Ioanei sau poți alege alte variante de călătorie. Zborul București-Ciudad de México a durat 17 ore, cu escală de trei ore la Londra. La alegere, poți face escală în Frankfurt ori Paris. Biletul de avion a costat 867 euro/persoană, însă există și variante mai ieftine, ce pornesc de la 600 euro/persoană. Viza o vei obține în aeroport, unde invariabil ți se vor pune diverse întrebări despre rezervări, planuri de călătorii, sume de bani deținute, loc de muncă stabil etc. Odată trecut de aceste proceduri, pregă­teș­te-te pentru una dintre cele mai interesante experiențe de viață.

DSC_1602
Foto: Ioana Caloian

Absolut spectaculoase sunt formațiunile de piatră din canionul Sumidero. Dantelăria de roci oferă o priveliște incredibilă – mai ales în sezonul ploios, când apa cade în valuri șugubețe de pe versanții munților.

Pentru mai multe detalii, urmărește ediția tipărită a revistei Casa Lux nr. 9/2013!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *