Sanremo, orșul muzicii italiene și al florilor

IMG_6004-copy
Foto: Flori Lixăndrescu

Festivalul muzicii italiene care se desfășoară aici a făcut ca Sanremo să fie cunoscut ca oraș al muzicii, iar mulțimea parcurilor și frumusețea florilor care abundă pe străzile lui i-au atras și denumirea de „oraș al florilor“.

statuia-Primavara---IMG_5969-copy
Foto: Flori Lixăndrescu

Sanremo e orașul cel mai important de pe Riviera Florilor, extremitatea vestică a Rivierei Ligurice. Este un oraș vechi (în Antichitate se numea Matuzia), care a înfruntat provocările istoriei pentru a ajunge la apogeu începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Perioada lui de glorie se datorează turismului, care s-a dezvoltat aici grație unor condiții climaterice excepționale și unor personalități și capete încoronate care l-au îndrăgit și sub influența cărora a ajuns celebru. Printre acestea se numără împărăteasa Maria Alexandrovna a Rusiei, care, fermecată de oraș, a locuit mult timp aici.

Biserica rusă, construită în perioada 1912-1913, este un monument rar în Occident și unul din obiectivele cele mai fotografiate din orașul care nu duce lipsă de biserici. Alte două obiective care nu ar trebui ratate de turiști sunt Biserica Sfântul Ștefan și Catedrala San Siro. Cel mai important simbol turistic al orașului este cazinoul, cu sălile lui de joc și o sală de concerte.

Găsește cele mai bune oferte pentru un city-break de vis pe Vola.ro!

Text: Flori Lixăndrescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *