Accente scandinave pentru momente speciale

Accente scandinave pentru momente speciale – Îndepărtata Laponie nu este doar locul de unde vine Moș Crăciun, ci și un spațiu în care sărbătorile de iarnă capătă contururi fine, în tușe monocrome. Inspiră-te din acest tărâm al ghețurilor pentru a crea o scenografie de sezon ieșită din tipare.

Atmosferă creatî cu lumini difuze

În orice colț al casei este posibilă o punere în scenă de efect. Dacă în holul de la intrare ai o comodă, grupează pe ea suporturi de lumânări felurite, iar lumina lor te va introduce în atmosfera de sărbătoare.

Decorațiuni ingenioase

Împodobește cu globuri nu doar bradul! Folosește aceste mici bijuterii în contexte originale. O creangă și câteva conuri vor compune împreună cu un ornament supradimensionat un ansamblu șic.

Frumusețea constă în micile detalii

Conferă căldură decorului cu accesorii de tot felul realizate din lemn cât mai puțin finisat. Scoate în evidență acest material prin asocierea lui cu nuanțe mai reci de griuri sau cu alb imaculat.

Se poartă ornamentele simple

Alege globuri și beteală cu design minimalist – nu doar pentru că sunt specifice stilului nordic, ci și pentru că sunt la modă în această iarnă și, în plus, aduc o notă de eleganță atemporală.

Împărtășește fericirea cu cei dragi

Lasă armonia să plutească în aer! Adu în cadru piese cu linii clare și elemente decorative care să-ți încânte privirea prin naturalețea lor. Acestea vor da foarte bine pe un fundal în tonuri neutre. Decorul nu va fi rece dacă vei plasa ici-colo țesături moi sau blană. Ele îți vor aduce un plus de confort, dar vor contribui și la potențarea estetică a ambientului.

Asocieri de materiale

Pentru a crea un look cât mai hibernal, folosește texturi și culori care să te ducă cu gândul la zăpadă, gheață și conifere (elemente atât de exploatate vizual în acest sezon). Suporturile metalice ample sunt ideale pentru o astfel de scenografie.

Surprizele se țin lanț

Surprinde-i pe cei dragi în acest an cu un joc antrenant, a cărui miză este găsirea cadoului preferat. În ajun așază sau agață cutiile și pungile cu cadouri în locuri neașteptate. Decorul va fi mai frumos și mai interesant, iar bucuria celor dragi va fi pe măsură.

Compoziții fruste, dar originale

Sticla patinată și alte materiale cu finisaje metalice sunt vedetele acestui sezon. Scoate în evidență sclipirile acestor suprafețe cu ajutorul unor lumânări. În combinație cu lumina electrică, acestea vor crea un joc de lumini și umbre plăcut.

Accente de vis

Așază pe masa festivă suporturi pentru lumânări și sfeșnice cu înălțimi și forme diferite, astfel încât decorul să fie cât mai vibrant. Accesoriile și țesăturile cu look nordic se găsesc la brandul danez Greengate (www.greengate.dk).

Text: Mariana Nicolae, Foto: Greengate

Produsele sunt disponibile prin Design & After

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.