Reconfigurare cu aer cosmopolit

Reconfigurare cu aer cosmopolit – O adevărată provocare a fost pentru arhitectul de interior Raluca Dofin și pentru echipa sa să reconfigureze un apartament amplu din București și să combine stiluri din registre diferite. Demersul estetic a fost ghidat cu rafinament, rezultatul fiind pe măsură.

În zona de living, arhitectul de interior Raluca Dofin a ales piese din colecții recente ale unor branduri de renume: lampadarul Flos a fost cumpărat de la Disenõ, canapeaua Ego este de la brandul Arketipo și a costat 27.000 lei, iar covorul cu o geometrie vibrantă a fost achiziționat de la Natuzzi, cu prețul de 13.500 lei.

Datorită arhitecturii interioare, zona de dining are o poziție foarte bună, ansamblul de mobilier fiind plasat astfel încât să se creeze o anumită intimitate, atât de plăcută când se ia masa. Am recunoscut aici masa (11.250 lei) de la Cattelan Italia și scaunele (2.025 lei/buc.) de la Midj.

A fost interesant să aflăm că acest proiect a fost acceptat de echipa de la Dofinteriors, condusă de arh. Raluca Dofin, datorită provocărilor multiple pe care le implica. Proprietarii, o familie de intelectuali din București, au decis în urmă cu puțin timp să se mute într-o locuință nouă și mai spațioasă.

Scenografia de lumini a fost atent gândită, deoarece spațiul generos risca să aibă zone întunecate. Echipa de la Dofinteriors a mixat iluminatul ambiental cu cel punctual și cu cel natural, pentru a asigura necesarul de lumină corect.

Deoarece proprietarii și-au dorit o bucătărie deschisă către zona de zi, arhitectul de interior a ales un mobilier compact, cu linii epurate, de la un furnizor italian. Cromatica ansamblului a fost aleasă în consonanță cu aceea a scaunelor de dining din imediata vecinătate.

 

Anumite zone au un parfum feminin actual. Aici se află lampa (3.600 lei) de la Slamp și vazele de la BoConcept.

Au găsit acest apartament, care corespundea în bună măsură exigențelor lor, dar pe care doreau să-l amenajeze la standarde estetice și funcționale de top. La recomandarea unor cunoștințe, ei au intrat în legătură cu cei de la Dofinteriors, care i-au convins de la început de profesionalismul și deschiderea lor.

Raluca Dofin, arhitectă

Tel.: 0721.331.074, www.dofinteriors.com, e-mail:[email protected]

Principala doleanță a celor doi soți, aspect pe care specia-liștii l-au sesizat încă de la prima vizionare a apartamentului, a  fost recompartimentarea ju-di-cioasă a spațiului, în sensul că se voia o mai clară delimitare a zonei de noapte față de cea de zi. Raluca Dofin a intervenit cu o serie de elemente arhitecturale  (panouri  despărțitoare și scafe iluminate), pentru a crea senzația de spații aerisite, dinamice și luminoase.

Peretele din fundal a dobândit valențe estetice remarcabile grație manierei plăcute în care a fost finisat. Arhitecta a ales o vopesea decorativă specială de la Decora House (www.decora-house.ro), într-o nuanță inspirată din natură.

Placa de onix era montată atunci când proiectul a fost preluat. Scopul lor a fost să integreze cât mai bine în decor această piatră cu personalitate.

După ce coordonatele arhitectonice au fost implementate, s-a trecut la amenajare, care a fost cea de-a doua provocare, proprietarul fiind atras de interioarele minimaliste, iar doamna casei – de decorurile clasice și elegante. Marele merit al Ralucăi Dofin este acela că a reușit cu mult talent și ingeniozitate să creeze un mix atent coordonat de influențe stilistice, astfel încât întreaga familie să fie pe deplin mulțumită.   

Pentru a imprima un plus de căldură, dar și din considerente practice (având în vedere că fata este micuță), părinții au ales mochetă, de la Carpet & More.

Forma lampei suspendate este inspirată din cea a unui joben întors, incitând astfel imaginația. Aceasta
a fost cumpărată de la Atelier Anda Roman.

Din mărturisirile echipei de la Dofinteriors am înțeles că pentru ei a ieși din uzanțele unui proiect obișnuit este o motivație pentru a-și depăși barierele și pentru a duce la bun sfârșit lucrările, oricât de grele ar fi ele. De exemplu, acest apartament spațios, de 150 mp, a fost dat la cheie într-o perioadă scurtă de timp, recompartimentarea și finisarea durând patru luni, iar amenajarea – doar două luni.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Dofinteriors

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *