Amenajarea holului – cartea de vizită a casei tale

Holul trebuie să fie o încăpere reprezentantă pentru casă, mai ales pentru cineva care pășește în interiorul acesteia pentru prima oară. Acesta trebuie să te inițieze în atmosfera locuinței respective, dar să nu dezvăluie prea multe despre aceasta. Practic, holul este ca vitrina unui magazin la care te uiți și despre care îți poți face o primă impresie, până să-i treci pragul.

Deși poate părea banal, holul are nevoie de o amenajare corespunzătoare și nu trebuie tratat ca un simplu spațiu. Este important să ținem cont de dimensiunile și forma acestuia, dar și de faptul că trebuie să fie în strânsă legătură cu stilul întregii case.

Există numeroase posibilități de amenajare a holului unei case, însă noi ne vom opri doar asupra celor mai importante, după cum urmează.

Alegeți culori plăcute

Culorile calde, deschise, vor putea mări holul și îl vor face mai ușor de decorat. Alegeți diferite nuanțe de gri, roz pal sau alb, iar mobilierul să fie o completare și să existe o asociere plăcută de texturi.

Decorați pereții cu tablouri

Deși de cele mai multe ori este un spațiu mic, holul poate fi decorat cu opere de artă. Puteți prinde unul deasupra pantofarului sau pe orice perete este gol. Tablourile dau o nota de rafinament și sunt o plăcere vizuală pentru oricine vă trece pragul.

Folosiți oglinzi

Aplicarea oglinzilor pe pereți este o practică foarte des întâlnită, care poate mări spațiul și îl poate transforma în ceva sofisticat. Pentru a da un plus de frumusețe, aplicați oglinzi sub diverse forme și mărimi sau pur și simplu îmbrăcați unul dintre pereți în totalitate în oglindă. Pe lângă aspectul plăcut pe care îl va da holului, oglinda vă va scuti de amplasarea unei alte oglinzi în casă.

Adoptați un stil minimalist

Folosiți materiale și finisaje care se potrivesc între ele și adoptați un stil minimalist. Acest lucru înseamnă că puteți amplasa un dulap mai mare pentru depozitare în perete, care să nu ocupe spațiu și ale cărui uși să fie prevăzute cu un mâner de deschidere ori să aibă un sistem automat de deschidere. Dulapul trebuie să pară că face parte din perete, iar aspectul general va fi unul plăcut, cu mai mult spațiu.

Aplicați covorașe sau traverse

Podeaua holului trebuie să fie cât mai practică, mai ales pentru că este prima pe care cineva pășește în momentul în care intră în casă. Dacă apelați la un model de gresie sau de parchet mai pretențios, aveți grijă să aplicați și un covoraș sau traverse pentru a proteja suprafața. Există numeroase modele de traverse pentru hol sau scări, ideale pentru încăperile lungi și nu numai.

Alegeți o ușă colorată

Ușile în culori tradiționale, cum ar fi maroul, nu fac decât să închidă holul și să îi acapareze aspectul general. Alegeți o culoare mai vie pentru ușă, poate un albastru sau roșul. Culorile aprinse vor atrage mereu atenția și vor diversifica aspectul holului. Nu va mai fi un simplu hol, ci o adevărată atracție pentru vecini și cei care vă vizitează.

Folosiți decorațiuni din lemn

Decorațiunile din lemn, fie că sunt aplicate pe pereți sau fac parte din aceștia, vor transforma holul într-un spațiu relaxant și primitor. Stilul rustic al folosirii lemnului pentru decorare poate transmite liniște și o atmosferă confortabilă. De asemenea, lemnul este ușor de îngrijit și rezistent în timp.

Deschideți holul

Majoritatea caselor despart holul de restul locuinței printr-o ușă. Renunțați la această ușă în cazul în care ea există și permiteți holului să aibă o deschidere către restul casei. Acest lucru va facilita amenajarea holului în concordanță cu locuința și îi va conferi locuinței un design continuu. Ceea ce începeți în hol se poate continua și în restul casei, cu o continuitate ce poate însemna de cele mai multe ori eleganță și rafinament. În plus, oaspeții vor intra într-un spațiu deschis prin intermediul căruia pot admira încă de la intrare și restul casei.

Așa cum am menționat, holul este o carte de vizită a locuinței, deoarece reprezintă primul contact al cuiva cu locuința. Amenajați-l cu stil și vă veți face singuri o bucurie în momentul în care pășiți în casă.

SSursa: Digital Work Force

Sursă foto: https://www.idealhome.co.uk/hallways

3 gânduri despre “Amenajarea holului – cartea de vizită a casei tale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.